BibliotecaJudețeană “G. T. Kirileanu” Neamț a pregătit surprize pentru cei mici, într-un program derulat în parteneriat cu Asociația “Nisi Art”, ceurmează a se defășura pe Platoul “Curtea Domnească”, pe 1 iunie în intervalul orar11.00-15.00.

Evenimentul, purtând titlul generic „Zâmbește! 1001 zâmbete de copii” oferă o paletă largă de ateliere creative pentru dezvoltarea personalității copiilor.

Astfel, programul include un  atelier de lectură și comunicare, prin care se urmărește stimularea creativității șia mobilității de gândire a copiilor, precum și dezvoltarea abilitățilorde interpretare a unui text, ori cele de vorbire în public. De asemenea, sub genericul “Terapie prin desen”, se vor desfășura  3 ateliere de pictură pentru dezvoltarea simțului artistic al copiilor și cultivarea valorilor pozitive și a gustului pentru frumos.

Firește, joacal va ocupa un loc central în cadrul programului, prin  jocurile educative ce-și propun să dezvolte atenţiași memoria, iar prin atelierul de “Face painting”, chipulcopilărieivacăpătanoiaccente de bucurieșiculoare.

De asemenea, programul include și prezentarea unei  expoziții de carte pentru copii (cărți de succes și noutăți), precum și distribuirea unor materiale de prezentare a serviciilor de bibliotecă.

Cadourile-surpriză pentru sărbătoriți vor fi oferite prin generozitatea Fundației “Autonom” din Piatra-Neamț, iar bucuria de a dărui va fi ilustrată și prin contribuția voluntarilor bibliotecii la desfășurarea întregului eveniment.

Așadar, copiii de toate vârstele sunt așteptați să se bucure de ziua lor, descoperind, ori redescoperind miracolele cuprinse în filele de carte și toate celelalte miracole ce-și au obârșia în cărți.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.