Patru cetateni italieni si un roman sunt cercetati penal de politistii nemteni, dupa ce au facut masacru la o partida de vanatoare organizata la Sabaoani, judetul Neamt.

Acestia au fost prinși pe aeroportul din Bergamo, Italia, cu bagajele pline de păsări braconate. Aproape 1.200 de păsări erau băgate în pungi sigilate, în bagajul de cală, cu elemenți de ladă frigorifică printre pungi. Totul, sub acoperirea unui act care indica doar că păsările sunt ciocârlii de câmp și că au fost vânate la Săbăoani.

Conform documentului prezentat de braconierii italieni, partida de vânătoare a fost organizată de AVPS Roman, județul Neamț. În acest document se specifică faptul că au fost vânate doar ciocârlii de câmp, dar în realitate au fost braconate alte specii: codobatură albă, scatiu, sticlete, florinte, inăriță, cânepar.

Comunicat IPJ Neamt:

”Urmare a reportajelor apărute în mass media, referitoare la desfășurarea unor partide de vânătoare pe fondul de vânătoare administrat de AVPS Roman, ocazie cu care au fost împucate peste 1100 păsări din speciile ciocârlii, codobaturi, scatii, sticleţi, florinte, inăriţe și cânepari, polițiștii Serviciului Arme Exploxivi Substanțe Periculoase s-au sesizat din oficiu iar împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava şi a Gărzii Judeţene de Mediu Neamţ au desfășurat un control la asociația de vânătoate.

În urma controlului efectuat, polițiștii au stabilit faptul că un număr de 5 bărbați ( 1 cetețean roman și 4 cetățeni italieni) au deținut o autorizație de vânătoare colectivă pentru vânarea în total a 110 păsări. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic, cercetările urmând să stabilească proveniența diferenței de aproximatix 1000 păsări care se pare că a fost găsită asupra cetățenilor italieni pe aeroportul din Bergamo.”

Conform legislației din România, un singur vânător poate „recolta” doar 50 de ciocârlii pe zi. Conform actelor, la vânătoare au participat 4 vânători – care puteau doborî doar 200 de exemplare de ciocârlie, dar poliția italiană a confiscat 1119 păsări, ceea ce înseamnă că organizatorii români au închis ochii la ilegalitate, noteaza sor.ro

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.