Presedintele CJ Neamt Ionel Arsene si Florentina Moise, directoarea Casei Corpului Didactic Neamt, au impartit astazi rechizite pentru peste 500 de elelvi din comunele Stănița si Văleni. Actiunea face parte dintre-un proiect european desfasurat de Casa Corpului Didactic Neamt in parteneriat cu CJ Neamt (ȘTEFAN- Sustinerea Transversala a Educatiei prin actiuni in judetul Neamt )

Valoarea totala a bugetului acestui proiect, care presupune si contributia proprie a Consiliului Judetean, este de peste 4.486.000 lei. Scopul proiectului este prevenirea si diminuarea parasirii timpurii a scolii, dar si stimularea accesului si participarii copiilor din cele doua comune la invatamantul prescolar, fiind vizate in special grupurile cu risc de abandon scolar. ”Astăzi am efectuat o vizită în unități de învățământ din comunele Stănița și Văleni, cuprinse în proiectul ȘTEFAN, prin care se urmărește ameliorarea riscului de părăsire timpurie a școlii.

Împreună cu Florentina Moise, directorul Casei Corpului Didactic Neamț, instituție beneficiară a proiectului, am distribuit pachete de rechizite pentru activitățile extracurriculare și pentru cele de tip Școală după școală, unui număr de 110 preșcolari și 395 de școlari, beneficiari ai facilităților oferite în cadrul proiectului.

Sunt convins că aceste materiale vor reprezenta un real sprijin și vor stimula participarea elevilor la cursurile școlare.

Prin beneficiile acordate în cadrul acestui proiect, oportunitățile a sute de copii din cele două comune vor crește substanțial, căci li se oferă o șansă spre studiu și, ulterior, la o viață mai bună.

În același sens, se vor amenaja săli cu specific dedicat creșterii atractivității sistemului de învățământ, respectiv o sală pentru activități de tip Școală după școală la Stănița și una pentru activități extracurriculare la Văleni”, a declarat Ionel Arsene.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.