In stilul caracteristic, Traian Basescu a tinut sa transmita un mesaj pentru PNL si PSD: ”De aici de la Roman, tin sa transmit un mesaj catre PSD si PNL. Dragilor, nu uitati ca noi decidem cine guverneaza, indiferent de cate 40% veti obtine voi”. Traian Basescu a sustinut in declaratia de la Roman, de la intalnirea de sutinere a candidatilor PMP Neamt, ca PMP va fi surpiza acestor alegeri si de aceea, formarea unui guvern va depinde de partidul condus de el.

Mesajul  a fost transmis la sfarsitul discursului si a ridicat sala in picioare, Basescu iesind din sala in urale, trecand prin mijlocul multimii si dand mana aproape cu fiecare dintre cei prezenti.

In discursul sau a prezentat domeniile in care Romania se confrunta cu mari probleme dar si solutiile pe care PMP le are pentru cresterea natalitatii, reducerea anlafabetismului functional, cresterea natalitatii, si refomrarea sitemului medical din Romania, care in opinia fostului presedinte, se afla la nivelul de pe vremea uniunii sovietice.

Punctul forte al discursului lui Basescu a fost unirea Romaniei cu Republica Moldova, din care PMP a facut un obiectiv national. Basescu a declarat ca va conditiona participarea la guvernare de infiintarea unui ”Minister al Unificarii”

Si Laurentiu Dulama, presedintele PMP Neamt si principal candidat pe lista pentru deputati a insistat in discursul sau de la aceeasi manifestare, pe unirea cu Republica Moldova, dar si pe problemele cu care se confrunta judetul Neamt: ”Unirea trebuie sa fie copul principal al PMP si daca ajunge in Parlament, PMP poate faca asta. Cu PMP in Parlament nemtenilor le va fi mult mai bine. Nu am uitat alte obiective pentru care PMP a luptat pana acum si carora PNL si PSD s-au opus, demonstrand inca o data ca USL traieste, reducerea numarului de parlamentari la 300, fiind unul dintre ele

Dulama a amintit si de nevoia de dezvoltare a judetului Neamt, de necesitatea ca romanii sa se intoarca din strainatate si sa munceasca acasa pe un salariu decent, de nevoia de infrastructura si de faptul ca PMP va lupta in Parlament contra mafiei lemnului: ”Numai impreuna cu dumneavoastra vom reusi. PMP va avea in viitoru Parlament un grup parlamentar cu un cuvant greu de spus. Votul pentru PMP inseamna un vot pentru nemteni si pentru toti romanii”, a mai declarat Dulama, care este candidat PMP Neamt pe prima pozitie pe lista partidului pentru Camera Deputatilor.

Au mai luat cuvantul candidatii PMP Neamt la Senat, Dorin Antăl, Costache Lupu, fostul ministru Cristian Petrescu, Eugen Tomac si europarlmentarul Siegfried Muresan.

Sala Casei de Cultura din Roman a fost plina.

 

 

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.