Trei vitezomani au ramas fara permis si 278 au platit amenzi usturatoare in acest week-end dupa ce au fost surprinsi circuland cu exces de viteza. Politistii de la Serviciul Rutier Neamt au derulat la finele saptamanii trecute o actiune ampla  pe soselele din judet vizand, mai ales, viteza excesiva, efectele dramatice uneori ale nerespectarii limitelor de viteza, dar si alte abateri depistate.

Elena Bulgarea – Ofiter de Presa Politia Neamt

„Pe parcursul actiunii, lucratorii de politie rutiera au controlat 465 de vehicule, fiind retinute 6 permise  de conducere, dintre care 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteza, fiind sanctionati 278 de conducatori auto pentru depasirea limitei legale de viteza”

Echipajele au constatat 421 de nereguli, sanctionate cu tot atatea amenzi ce au insumat aproape 55.000 lei, pe langa vitezomani fiind sanctionati si 38 de persoane (soferi, pasageri) care nu au folosit centura de siguranta, potrivit noii legislatii care a intrat in vigoare luna aceasta.

Politia va recomanda:

Viteza, atat excesiva cat si viteza neadecvata conditiilor meteo-rutiere, continua sa ramana principala cauza a accidentelor rutiere. Pentru a preveni aceste evenimente rutiere, Serviciul Rutier Neamt recomanda conducatorilor auto:

– adaptati in permanenta viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care se ruleaza, situand-o nu la limita admisa de lege, ci la limita mersului in siguranta;

– reduceti viteza in locurile impuse de lege si in special la trecerile de pietoni, in zonele aglomerate, in apropierea si la traversarea intersectiilor, la depasirea mijloacelor de transport oprite in statii;

– mariti distanta intre autovehiculele in mers;

Adoptati un comportament preventiv in trafic!

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.