În urma unui comunicat public emis de către platforma civică PACT se solicită public votul pentru redeschiderea Pieței Centrale sau demisia Consilierilor locali PSD-ALDE.

“PACT ia act cu profundă îngrijorare despre acțiunea nefirească și inexplicabilă a grupării PSD-ALDE din Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamț de a bloca deschiderea și corecta funcționare a Pieței Centrale. Opoziția PSD-ALDE față de proiectele de hotărâre care vizează deschiderea pieței durează de mai bine de 3 luni, perioadă în care Consiliul Local s-a întrunit în șapte ședințe dintre care patru extraordinare.

PACT solicită public consilierilor locali PSD și ALDE ca în cadrul ședinței de Consiliu Local ce se va desfășura joi, 29 iunie, să voteze cu responsabilitate, preocupându-se de dorințele și drepturile cetățenilor și nu de socotelile șefilor de partid.

De la incendiul mistuitor care a distrus piața în vara anului 2014, piețarii și cumpărătorii au parte de condiții specifice mai degrabă Evului Mediu decât unei comunități situate în Europa mileniului trei: tarabe improvizate și îngrămădite, praf sau umezeală, vânt sau viscol, ploaie sau ninsoare, caniculă sau ger. Expunerea alimentelor în aceste condiții suportă riscuri atât de sănătate cât și economice fiind iminentă deteriorarea calității produselor.

Este inadmisibil ca jocuri politice meschine să condamne cetățenii la această nedreptate cruntă. Asta cu atât mai mult cu cât, timp de mai bine de doi ani, aceiași politiceni care astăzi blochează deschiderea pieței se lăudau cu merite excepționale în atragerea banilor pentru construirea ei. Acum se împlinesc mai bine de trei luni de când construcția este finalizată și totuși ea a rămas închisă.
Astfel, PACT solicită de urgență consilierilor locali PSD-ALDE deblocarea Pieței Centrale. O eventuală continuare a acestei crize impune demisia consilierilor locali care se opun fără argumete logice și legale proiectelor de deschidere a pieței.

PACT este o platformă civică și politică de centru–dreapta, care încurajează implicarea cetățenilor din țară și din diaspora în deciziile comunităților lor și promovează libertatea economică, dezvoltarea regională și consolidarea democrației românești în NATO și UE.

Viziunea PACT este a unei Românii în 3D: România democratică, dezvoltată și demnă, formată din comunități cu putere de decizie, cu oameni dinamici, conectați la noua economie, implicați în societate.

Într-o democrație adevărată, cetățeanul este principalul actor civic și politic. Misiunea PACT este de a reda România cetățenilor pentru ca #impreuna să dezvoltăm România și să depășim media Uniunii Europene pentru toți indicatorii fundamentali de dezvoltare, într-o singură generație – aceasta. Demersul nostru se bazează pe patru principii fundamentale: Profesionalism, Acțiune, Comunitate, Transparență. Într-un cuvânt: PACT.”

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.