Conducerea Liceului Petru Rareș a scăpat basma curată în cazul morții elevei de 16 din București, care venise la Piatra Neamț la o manifestare organizată și de cei de la Rareș, dar la care nu a mai ajuns niciodată, pentru că a căzut în plasa unei rețele de traficanți de droguri.

Conform unui comunicat transmis presei de ISJ Neamț, Consiliul de Administrație al liceului a decis să nu aplice nicio sancțiune directorului Grigoruță Oniciuc și nici directoarei adjuncte, Claudia Jora. Decizia celor din CA este cu atât mai surpinzătoare dar și sfidătoare totodată, cu cât Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), prin intermediul unei Comisii Disciplinare, a solicitat membrilor CA de la Petru Rareș, să propună o sancțiune disciplinară.

Cu alte cuvinte, Comisia Disciplinară a constatat că directorul și/sau directoarea adjunctă au încălcat legea, însă conform legii, decizia finală aparține Consiliului de Administrație. Cum corb la corb nu-și scoate ochii, cazul a fost închis fără remușcări. De altfel, nici până la ora asta, deși a trecut o lună de zile de la cumplita tragedie, conducerea de la Petru Rareș nu a transmis niciun mesaj de compasiune pentru familia fetei, deși tvmneamt.ro a demonstrat cât se poate de clar (vezi la sfârșitul articolului) că Liceul Petru Rareș, dar și Asociația de părinți a liceului au fost organizatori sau cel puțin coorganizatori ai evenimentului la care fusese invitată și Shara (tânăra drogată, violată și apoi decedată în casa unui traficant de droguri), prin urmare, trebuia să fie anunțate autoritățile și să se asigure protecția, dacă nu, măcar îndrumarea sau instruirea celor peste 100 de elevi minori chemați la Piatra Neamț din toată țara.

Desigur, după ce s-a anunțat ancheta disciplinară, din spațiul public nu a lipsit corul bocitoarelor, pe voci care de care mai isterice, ba chiar s-a făcut și o petiție pentru salvarea conducerii liceului care pare să fi devenit între timp o entitate situată deasupra legilor.

Rămâne acum de văzut dacă și anchetatorii sunt de aceeași părere cu Consiliul de Administrație al liceului, având în vedere antecedentele traficantului în casa căruia a murit Shara, el având puternice conexiuni printre organizatorii unor astfel de evenimente la care participau elevi (dar mai ales eleve) minori.

Comunicatul ISJ Neamț:

CP

Avem dovada! Conducerea Liceului Petru Rareș minte. Au fost organizatorii manifestării la care eleva de 16 ani nu a mai ajuns (document)

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.