Unsprezece consilieri judeteni anunta in sedinta ordinara de vineri, 28 noiembrie, spre ce formatiuni politice s-au reorientat cat timp s-a aflat in vigoare Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 55/2014m, sau Ordonanta Traseismului, asa cum este ea cunoscuta de cand a fost initiata si adoptata. Este vorba despre o situatie centralizatoare a alesilor locali care si-au declarat optiunea conform acestui act normativ, situatie ce va fi prezentata in plen, dupa dezbaterea celor 15 proiecte de hotarare care se regasesc pe ordinea de zi.

Primii care a decis sa de partidul pe lista caruia au fost alesi  consilieri judeteni, au fost Ștefanut Ploscaru si Adrian Smarandei, de la PP-DD. Acestia au ales sa treaca in randul UNPR-istilor inca din data de 11 septembrie, respectiv 12 septembrie. In schimb, fostilor PDL-isti Cristian Tapalaga, Claudiu Stafie, Mircea Pintilie, Dionisie Dumitrascu, Florin Andronache, Aurelian Jora si Lucian Pascariu le-a luat ceva mai mult timp sa se hotarasca incotro vor sa se indrepte. Dupa ce au reflectat o buna perioada de timp, acestia au decis ca este mai bine sa se lupte pentru binele cetatenilor care i-au trimis in Consiliul Judetean, din postura de consilieri independenti. Pe 6 octombrie, acestia au optat oficial pentru functia de consilier judetean independent. Aceeasi decizie a luat-o si consilierul Gabriel Paval, fost PNL-ist, insa cu o zi mai tarziu. Ultimul care si-a anuntat optiunea, conform Ordonantei Traseismului a fost Andrei Ignat. Dupa ce ani la rand a fost PNL-ist si mai apoi fondator al IRL, consilierul judetean Andrei Ignat a ales sa se alature PDL-istilor.

”Ordonanta Dragnea”, a sa cum a mai fost denumita, a fost publicata in Monitorul Oficial, dupa cinci zile de la adoptare, la inceputul lunii septembrie. Ordonanta a deschis sezonul racolarilor politice pentru alesii locali, timp de o luna si jumatate. Consilierii locali, primarii si sefii consiliilor judetene au avut astfel la dispozitie 45 de zile pentru a-si exprima in scris optiunea pentru un partid politic, o organizatie a minoritatilor nationale sau sa devina independenti fara a-si pierde mandatul.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.