La data de  10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au acționat pe linia prevenirii și combaterii infracționalității silvice.

În cadrul acțiunii, polițiștii au oprit pentru verificare, un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos, condus de un bărbat de 57 de ani, din Borlești, ce se deplasa pe DN15, pe raza localității Tarcău.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea și tipul de material lemnos transportat, ansamblul de vehicule a fost condus, pentru verificări, la Ocolul Silvic Vaduri.

În urma verificărilor realizate a rezultat faptul că, remorca ansamblului în cauză transporta 19,50 m.c. lemn rotund, specia rășinoase fată de 21,60 m.c., lemn rotund fag, înscris în avizul de însoțire, constatându-se că în aviz era menționat sortiment lemn rotund specia fag deși acesta transporta lemn rotund specia rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă, în valoare totală de 2.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, respectiv realizarea de fotografii din care nu se distinge încărcătura, fiind confiscată cantitatea de 19,50 m.c. material lemnos, în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

Totodată, polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de fals informatic.

sursa: IPJ Neamț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.