Liderul PNL Neamt, deputatul Mugur Cozmanciuc a prezentat intr-o conferinta de presa sustinuta vineri, 30 august, o lista cu mai multe articole din celebra OUG 114, pe care parlamentarii PNL au reusit sa le abroge in Parlament. Cozmanciuc a spus despre Ordonanta in discutie ca este una toxica si ca se fac in continuare eforturi pentru anularea prevederilor care in opinia lui, au pus in pericol economia. ”S-a discutat săptămâna aceasta la Camera Deputaților pe marginea OUG 114. Colegii liberali din Comisia de Industrii și Servicii au reușit să abroge o serie de articole din această OUG toxică:

Articolul 40 – care prevedea plafonarea, pe perioada 2019 – 2021, a indemnizațiilor acordate persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, invalizi, veterani – văduve de război.

Articolul 46 – care prevedea exceptarea premierului și a ministrului Finanțelor de a semna o declarație de răspundere prin care se atestă, exclusiv, corectitudinea și integralitatea informațiilor din strategia fiscal – bugetară.

Articolul 49 – prin care s-a stopat acordarea mierii de albine pentru elevii din clasele I – IV din învățământul de stat și confesional.

Articolul 57 și 59 – referitoare la taxa pe viciu.

Articolul 60 – prin care se înființa Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate!

Articolul 61 – referitor la prețul energiei electrice și gaze naturale. Pentru a nu produce haos în piață prin abrogarea acestui articol, colegii liberali aufăcut o completare care oferă un termen de 90 de zile pentru punerea în acord a legislației, după care se abrogă.

Articolul 78 – taxa de 2% pentru ANRE – S-a propus revenirea la stabilirea acestei taxe de către președintele ANRE, prin ordin, care va fi publicat în Monitorul Oficial!

Așa cum am atras atenția de la început că OUG 114 este toxică, vom face în continuare toate eforturile ca să modificăm aceste articole prin care a fost pusă în pericol economia”,

Mugur Cozmanciuc a vorbit si despre vizita presedintelui Iohannis in SUA, dar a adus si clarificari despre ultimele activitati ale consilierilor judeteni PNL. ”Vizita președintelui KlausIohannis în SUA a fost un succes. Asta o arată declarația Comună adoptată care marchează decisiv aprofundarea Parteneriatului Strategic dintre cele două state în domenii esențiale.

Cât despre proiectul colegilor liberali din Consiliul Județeni care prevedea alocarea de fonduri pentru primăriile din județ afirm că ei au făcut aceste demersuri în legitimitate și în interes corect de reprezentare a interesului cetățeanului. Alocările de fonduri trebuiau făcute de foarte mult timp, iar rectificarea bugetară trebuie dezbătută. Și mai cred că ducerea în derizoriu a acestor subiecte, într-o polemică publică de genul: dacă vin sau nu la ședință, nu este benefică. Apreciez propunerea domnului Buhușanu (invitația adresată președintelui Consiliului Județean de a participa la o dezbatere pe marginea rectificării bugetare). Dacă cineva dorește cu adevărat dezvoltarea județului trebuie să vină la ședință – să nu dea dovadă de rea voință!

Cât despre activitatea colegilor mei din Consiliul Județean este normal ca așteptarea să fie mare, însă dacă nu s-au ridicat la înălțime cu siguranță nu au făcut nimic cu rea credință. Când au greșit și-au asumat și sunt dispuși ca pe viitor să aibă reacții mai ferme.

PNL va iniția un proiect de hotărâre pentru ca toți cei care sunt în situație de incompatibilitate să fie sancționați!

Cât despre alocările de buget către primării, consilierii județeni PNL au mandat clar de a susține forma prezentată,  însă dacă în cadrul dezbaterilor pe marginea rectificării bugetare există alte puncte de vedere cei 14 consilieri județeni PNL au capacitatea de a înțelege și a face concesii, dar cineva trebuie să explice de ce nu vor să dea bani la unii și să dea la alții!”, a precizat Mugur Cozmanciuc.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.