Actualizare ora 23:00– Vezi inregistrarea transmisiunii LIVE de la fata locului. Declaratii reprezentant drumuri nationale si prefectul Vasile Panaite.

Loading...

Actualizare ora 20:15– Potrivit martorilor, in urma cu cateva minute, s-a mai prabusit o bucata din segmentul pentru pietoni. Se pare ca situatia devine tot mai grava.  Au ajuns acolo si cei de la drumuri nationale, politisti si un echipaj ISU care monitorizeaza situatia. O echipa tvneamt.ro se deplaseaza la fata locului. Revenim cu noi informatii si cu imagini video, eventual LIVE.

Precizare: Dupa ce mai multi cititori au contactat redactia tvmneamt, ne vedem nevoiti sa precizam ca este vorba despre o parte din pod, cea pietonala (asta reiese si din titlu si din textul stirii). Traficul rutier pe drumul national dintre Piatra Neamt si Bicaz nu este afectat cel putin deocamdata. Drumul blocat este unul comunal care trece pe sub pod.

Actualizare stire: Seful ISU Neamt, col. Ciprian Mitrea a anuntat in urma cu scurt timp ca dupa discutia telefonica avuta cu noi, a fost trimis la fata locului un echipaj ISU.

Stirea initiala: In judetul Neamt este mai rau ca pe timp de razboi, in ceea ce priveste infrastructura rutiera. In aceasta seara (28 ianuarie) in jurul orei 17, o parte dintr-un pod de la Pangarati, pe drumul national dintre Piatra- Neamt si Bicaz s-a prabusit.

Tronsonul pentru pietoni din partea dinspre aval, lung de cateva zeci de metri si lat de aproximativ 2 metri, s-a prabusit in gol (foto-jos)

O parte din tronsonul cazut s-a scufundat in lac si o alta parte a cazut pe un drum comunal care trece pe sub pod si care este destul de circulat. Acum, drumul este blocat. Martorii spun ca un grup de oameni din comuna trecuse cu cateva secunde inainte pe drumul unde s-a produs prabusirea, numai norocul facand nu se transforme totul intr-o tragedie.

La ora redactarii, fusese anuntat dispeceratul celor de la drumuri nationale, de unde s-a comunicat ca se va interveni luni (maine) dimineata. La ISU Neamt nu se primise niciun apel care sa anunte ce s-a intamplat.

Podul respectiv (marcat cu rosu- foto jos) este la doi pasi de celalalt pod, cel de la Preluca, pe care se circula de aproape un an pe un singur sens, din cauza ca este extrem de degradat. De peste doi ani, partea destinata circulatiei pietonilor a fost semnalizata cu indicatoare care interzic acestora sa se deplaseze pe podul din care o parte s-a prabusit si de atunci asa a ramas. Revenim.

Ionut CORFU

Loading...
DISTRIBUIȚI

5 COMENTARII

  1. Scuze că intervin dar aceea bucată pietonală a văzut de aproape un an
    ADMIN: Probabil o mai fi cazut vreo bucata din ea altadata, sau poate pe tronsonul din amonte. Ceea ce vedeti in articol s-a intamplat in aceasta seara

  2. Vreau să știu: ce vor face Serviciul de Ambulanță, Pompierii șamd în cazul în care acest drum DN15 va fi scurtcircuitat? Cum vor ajunge pacienții la spitalul județean, cum vor interveni mașinile de pompieri dacă va fi nevoie?
    Suntem în stare de calamitate cumva?

  3. Azi am trecut prin acea zona. In fapt a cazut balustrada , zona pietonala care nu a avut niciodata 2 m ( are max 1 m) e tot pe pod. azi se montau balustrade noi metalice. Mai grava e situatia pe partea dinspre baraj (amonte) unde chiar lipseste o bucata din trotuar iar balustrada e legata cu sarma… E f usor sa bagati titluri din astea bombastice.
    ADMIN: Cand apare o astfel de stire, informatiile sunt diverse si nu intotdeauna precise, pentru ca noi nu suntem mama omida ca sa ghicim exact ce si cum. Ne bazam pe informatii obtinute pe surse (de obicei martori) apoi le coroboram cu informatii oficiale. Daca va veti uita pe transmisiunea live de la fata locului, veti vedea ca acolo informatiile sunt exacte pentru ca am vazut cu ochii nostri. Sursele noastre nu au toate studii in domeniul constructiilor de poduri ca sa inteleaga exact ce si cum a cazut. Sa critici e cel mai usor. Daca tot stapaniti asa de bine meseria asta, de ce nu va faceti un site de stiri?

LĂSAȚI UN MESAJ