Primarul Andrei Carabelea a declarat că  a propus scăderea cu 5% a taxelor locale (cele care pot fi controlate de administrația locală) începând cu anul viitor.  ”În Piatra Neamț, am propus scăderea cu 5% a tuturor taxelor care sunt în zona de control total din partea primăriei. Adică: taxele de la Urbanism, taxele de la Patrimoniu, acorduri comerciale, certificate de urbanism, autorizații de construire și așa mai departe. Autorizații de transport, toate acele lucruri care țin de aceste domenii”, a declarat Carabelea într-o emisiunea la Monitor TV.

Codul Fiscal ne obligă, evident, și s-a luat această decizie conform obligațiilor care se regăsesc în Codul Fiscal, indexarea taxelor și impozitelor locale cu valoarea inflației de anul trecut”, a mai completat Andrei Carabelea, referindu-se la taxele și impozitele al căror cuantum este stabilit de la centru.

I.C.

 

4 COMENTARII

  1. Se poate scadea valoarea punctului de impozitare atat pentru cladiri rezidentiale, care in prezent are valoarea de 0,2% (maxim permis cf Codului fiscal) , cat si pentru cladiri nerezidentiale, care in prezent este de 1,3%. In Bucuresti punctul de impozitare pentru cladiri rezidentiale este de 0,1%, adica la jumatate, fata de mun. Piatra Neamt! Suntem noi mai bogati decat cei din Bucuresti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.