In ultimele saptamani, asistam tot mai des la incercari cel putin jenante de a se crea o destabilizare a Bisericii Ortodoxe Romane, prin imprastiere de zvonuri de cea mai joasa speta, care nu au ocolit nici judetul Neamt, unde se auzea ca pe la o manastire, calugarii contesta conducerea BOR, in frunte cu Patriarhul Daniel.

Initial, zvonurile au pornit dupa ce calugarii de la o manastire (nu o sa-i dam numele) din zona Targu- Ocna, judetul Bacau, au raspandit in imprejurimi informatia care a ajuns si la Neamt, conform careia in locasul de cult respectiv nu se mai pomenesc numele Patriarhului Daniel, Ioachim Bacaunaul si IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, drept razbunare pentru faptul, spun cei din manastire, ca delegatia BOR la Sfantul Sinod la Bisericii Ortodoxe din Creta, nu ar fi reprezentat interesele ortodoxismului si ar fi fost de acord cu o religie unica mondiala. Ba mai mult, ei au intocmit si niste liste cu semnaturi pentru demiterea celor mentionati.

Pare a fi o mare minciuna, pentru ca lucrurile nu sunt deloc asa, dupa cum veti vedea in continuare.

Surse din randul preotilor din Neamt, care au dorit sa-si pastreze anonimatul, ne-au explicat cum sta de fapt treaba.

In primul rand, in Neamt nu exista in nicio biserica sau manastire vreo revolta la adresa capilor BOR, in afara de vreo doi calugari de la doua manastiri care au aparut si in presa cu tot felul de istorioare si declaratii siropoase si trec in ochii lumii drept razvratiti.

Calugarii din Manastirea de la Targu- Ocna, in urma cu vreo trei saptamani, dupa ce au rastalmacit cum au vrut ei niste documente semnate in Creta, au profitat si s-au razvratit cu un singur scop, si anume acela de a-si face un fel de ”publicitate”, pentru ca in acea manastire nu vezi picior de enorias, cu saptamanile. Ei sustin ca delegatia BOR a semnat pentru unificarea tuturor religiilor, trădând chipurile credinta Crestin Ortodoxa si de aici pana la un asa-zis protest nu a fost decat un pas.

Nu stim daca ”ajutat” sau nu, zvonul s-a raspandit cu repeziciune, inclusiv in Neamt si s-a creat impresia ca se vor ralia ”protestului” si alte manastiri, numai ca alti stareti sunt cu toate tiglele pe casa si si-au dat seama de capcana. Pe de alta parte, staretii sunt de fapt reprezentantii Episcopului intr-o manastire. Ei nu sunt sefi si nu pot lua decizii de capul lor, asa cum gresit se intelege in randul oamenilor obisnuiti.

La Sinodul din Creta, cea mai apreciata delegatie a fost cea a Bisericii Ortodoxe Romane, care dupa indelungi discutii si consultari, spun sursele noastre, a ajuns la concluzia unanim acceptata, ca daca nu se da o dispensa preotilor ortodocsi sa poata oficia cununii religioase mixte intre o persoana de rit ortodox si una de rit catolic,  se va ajunge sa se adevereasca ce a profetit Parintele Iustin Pîrvu, si anume ca… ATENTIE!, in maximum 50 de ani, Europa sa fie coplesita de musulmani si religia crestin ortdoxa sa dispara, pentru ca in conditiile migratiei masive a   musulmanilor in Europa, romancele vor fi atrase de averile lor si se vor casatori cu ei, sansele ca urmasii unor astfel de cupluri sa imbratiseze religia Crestin Ortodoxa, find egale cu zero.

Aceasta dispensa ar fi ca un prim pas spre unificarea macar simbolica a celor doua religii, catolica si ortodoxa, care oricum sunt crestine amandoua, nicidecum spre unificarea tuturor religiilor, dupa cum sustin unii exaltati.

Si la aceasta ora se practica oficierea casatoriilor mixte din punct de vedre religios, doar ca se vrea o mai mare deschidere spre acestea, in acest fel considerandu-se ca sunt sanse mult mai mari sa se nasca urmasi de religie ortodoxa, iar religia musulmana sa nu devina drastic majoritara in Europa, in urmatorii ani.

Despre asta a fost vorba la Sinodul din Creta dar, se pare ca cineva incearca sa provoace neaparat niste scandaluri, cu buna stiinta sau nu, interpretand eronat o intentie buna si profitand de asta pentru a destabiliza BOR.

Chiar si astazi a aparut o stire conform careia ”toti calugarii de pe Muntele Athos cer demisia Patriarhului Daniel” printr-un fel de comunicat si indeamna fetele bisericesti din România la revolta.

Sursele noastre demonteaza acest zvon fals si spun ca la Muntele Athos exista o ierarhie anume si doar superiorii calugarilor pot emite astfel de ”comunicate”, regulile acolo fiind extrem de stricte si in afara de asta, se spune ca toti cei de la Athos ar fi primit bine initiativa delegatiei române la Sinodul de la Creta.

Asadar, cineva incerca cu orice pret sa loveasca in Biserica Ortodoxa Română, ea fiind cam singurul bastion nedemolat in ultimii aproape 30 de ani in România, dupa ce toate domeniile care definesc si tin demnă si puternică o natiune, au fost puse la pamânt: educatia, sistemul medical si apararea.

A mai ramas in picioare dupa mii de atacuri marsave, doar Biserica Ortodoxa Română, care stim bine cu totii, reprezinta filonul nationalismului românesc.

Departe de noi gândul de a ne transforma in apărători ai oamenilor din Biserica, pentru ca au si ei problemele lor dar, nu putem asista impasibili la atacuri concertate asupra institutiei pe care o reprezinta BOR si nu putem sa nu remarcam ca se apeleaza la orice mijloace pentru demolarea ei, probabil cu scopul de a fi îngenuncheați complet si nici nu putem sa nu ne gandim ca nu pot fi intamplatoare aceste atacuri, atat timp cat devine tot mai evident faptul ca milioanele de musulmani sunt lasati intentionat sa ajunga in Europa. Si poate deloc intamplator nu este nici faptul ca asa-zisa razvratire este orientata spre Moldova, care reprezinta un adevarat pol al ortodoxismului in Romania.

Si nu putem nici sa ne facem ca nu vedem ca la momentul Colectiv, in afara de guvernul Ponta, o tinta bine aleasa a fost Patriarhul Daniel si BOR.

Deci, ar trebui sa ne gandim de mai multe ori inainte de a lua de buna o informatie si de a contesta oameni, pentru ca s-ar putea de fapt daramam si ce a mai ramas cat de cat intreg si sa ne facem rau singuri, asa cum natia noastra a mai facut de multe ori in decursul ultimelor decenii.

Ionut CORFU

 

1 COMENTARIU

  1. Vreti sa spuneti a mafiei BOR. Biserica ortodoxa acutala e o mafie teribila care trebuie desfiintata.
    Cum e posibil ca intr-o tara in care ne mananca viermii in spitale, statul sa acorde miliarde bisericii, si scutiri de impozite??? O institutie criminala care da oamenii afara din casa si ii lasa cu mortii pe masa daca nu primsc bani.
    Biserica actuala nu are nimic de a face cu invataturile crestine. A-ti auzit de ” vinde tot si da saracilor” (isus), Bor-ul face exact invers. Ia tot de la saraci tot, in timp ce ei se plimba cu limuzine de zeci si sute de mii de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.