Deputatul Mugur Cozmanciuc, seful PNL Neamt, a lasat sa se inteleaga astazi intr-o conferinta de presa, ca Guvernul PSD are probleme cu banii. Acesta spune ca PSD-istii mint, argumetand cu faptul ca se intentioneaza anularea gratuitatii pentru studenti pe trenurile CFR, sau ca vor fi taiate pensiile prin introducerea taxei de solidaritate. ”Cei de la PSD mint! Și vă dau câteva exemple: în anul 2018 ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici declara că nu vor veni cu noi taxe! În 2017 adoptau măsura prin care ofereau gratuitate studenților pentru călătoriile cu trenul. Acum au venit cu altă declarație, că trebuie evitată gratuitea pentru transportul feroviar pentru studenți. Atunci noi am atras atenția că s-ar putea să fie probleme, dar ne-au acuzat că facem propagandă politică! Dacă tot au luat o decizie greșită atunci, să o analizeze încă o dată bine și cred că dacă tot se vorbește de gratuitate, de facilități, deși trebuia să se gândească de atunci, dar dacă nu au făcut-o îi încurajez ca acum să păstreze gratuitatea pentru studenți, dar voi propune să fie gratuitate și pentru elevi! Așa este corect!

Tot cei de la PSD au spus că nu taie pensii și salarii și acum vin să spună că taie pensii –respectiv taxa de solidaritate. Cred că nu aceasta e soluția corectă, nu tăia drepturi care au fost câștigate, ci mai bine te asiguri că ai implementat un management corect în colectarea fondurilor, taxelor și impozitelor!”, a declarat Mugur Cozmanciuc.

El a mai abordat si tema autostrazii Moldovei, despre care spune ca are sanse foarte mici sa fie construita, intrucat proiectul nu a fost depus pentru finantare cu bani UE, ci s-a preferat varianta Parteneriatului Public Privat, insa niciun operator nu a depus oferte. ”Aș mai vrea să fac o mențiune, deși mi s-a spus că deja devin plictisitor, dar și eu sunt plictisit că nu există. Este vorba de autostrada Moldovei. Le-am spus de foarte mult să introducă proiectul în programul de finanțare pe fonduri europene. Dar cei de la Guvern au venit și s-au bătut cu pumnul în piept că vor în Parteneriat Public Privat. Câți operatori au depus oferte? Eu vă spun doar atât: recent au luat o decizie să prelungească termenul de depunere al ofertelor! Oare de ce? Totodată, au făcut și o greșeală de ordin strategic, prima dată trebuiau să construiască tunelul, pe tronsonul Târgu Neamț – Târgu Mureș. Faci prima dată tunelul și după aia vor veni și operatorii! Dacă nu traversezi munții – nu ai autostradă.Măcar acel tunel să fi fost făcut pe fonduri europene! Întrebarea mea pentru ministrul Transporturilor este una simplă: Vom avea autostrăzi în Moldova? Că l-am văzut pe ministrul Transporturilor că s-a plimbat pe centura Bacăului, dar eu nu m-am plimbat pe Centura Bacăului că nu am găsit-o. Atât eu cât și alții vrem să vedem o infrastructură rutieră adecvată, pentru acces rapid dintr-o parte în alta a țării!

Cozmanciuc a punctat din nou si subiectul Cheile Bicazului. El s-a oferit in numele PNL, sa ofere consultanta gratis autoritatilor judetene, pentru rezolvarea problemei in mod favorabil judetului Neamt. ”Referitor la Cheile Bicazului din calitatea pe care o am ca parlamentar voi face demersuri, la nivel central, pentru a se analiza dacă s-a procedat corect sau nu, dacă a fost o greșeală sau nu, dacă a fost se poate remedia. Ieri discutând oficial în anumite instituții publice, din București, mulți mi-au spus că nu știau, decât foarte vag, lucruri despre acest subiect. Iar asta nu este în avantajul județului Neamț, al nemțenilor! Nu era de datoria noastră să oferim servicii pro bono până acum, dar dacă nu poate rezolva acum, nu e nicio problemă, ne punem la dispoziție serviciile!

Liderul PNL Neamt, a prezentat si situatia la zi din organizatia pe care o conduce, afirmand ca obiectivul partidului este castigarea urmatoarelor 3 runde de alegeri: prezidentiale, locale si parlamentare. ”Situația din PNL Neamț: urmează alegeri interne, dar până atunci avem alegeri externe! PNL Neamț este pregătit și continuă pregătirea pentru campania pentru alegerile prezidențiale! Din toamnă vom identifica candidații pentru primării pentru alegerile din 2020, iar criteriile de desemnare vor fi ca cele din 2016

Știu că poate există uneori păreri formate și greu de depășit dar dacă nu ar fi fost criteriile corecte în 2016, cele 25 de primării nu ar fi fost câștigate. În plus, au fost candidați care au bătut primari în funcții de 3 – 4 mandate (ca de exemplu Trifești, Răucești, Țibucani, Ghindăoani și altele.

Vom avea sondaje de opinie, cercetări, dar vor fi analizate și persoanele în sine, echipele pe care le vor susține

PNL Neamț în momentul de față consider că față de o atmosferă puțin neplăcută, care poate a mai fost, acum este ancorat și pregătit pentru viitor

Colegii de la CJ au fost corecți, consilierii locali la fel! PNL Neamț dacă nu ar fi fost o echipă puternică nu ar fi obținut un rezultat bun la alegerile europarlamentare!

În Parlament colegii noștri sunt foarte activi și au adus și plus valoare în grupurile în care activează!

Primarii pe care îi avem, cu plus cu minus, au avut o activitate corectă față de cetățean și și-au făcut bine treaba!

Vreau să subliniez că obiectivul clar al PNL Neamț va fi câștigarea alegerilor prezidențiale, locale și parlamentare!”, a mai precizat Mugur Cozmanciuc.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.