Drupo (firma din subonrdinea CJ Neamt) reactioneaza dupa ce Prefectura Neamt a transmis presei un comunicat in care se afirma ca in urma controalelor dispuse de prefectul George Lazar, s-a fi descoperit ca dezinfectarea drumurilor judetene s-ar fi facut cu substante necorespunzatoare si cu recipiente folosite ca vidanje. Intr-un comunicat de presa, Drupo Neamt respinge categoric rezultatele controlului dispus de prefect si afirma ca totul este o actiune de manipulare a opiniei publice, o minciuna grosolana si ca reprezentantii institutiilor care au facut verificari, s-au comportat abuziv si au hartuit si denigrat firma cu care Drupo a facut contractul pentru dezinfectie. Totodata, Drupo acuza prefectura ca a profitat de ”actiunea de manipulare a opinei publice”, pentru a-l denigra si pe Ionel Arsene.

Reactia Drupo Neamt: ”În urma apariției în spațiul public a unor informații neadevărate cu privire la activitatea de dezinfecție, care s-a realizat pe drumurile județene aflate în administrarea Consiliului Județean Neamț, în baza contractului încheiat de către societatea Drupo Neamț cu o firmă privată din comuna Alexandru cel Bun, este necesar să facem câteva precizări de maxim interes pentru ca nemțenii să nu fie duși în eroare:

  1. substanța utilizată de către firma respectivă pentru dezinfecția stradală este agreată de către Ministerul Sănătății
  2. firma care a executat dezinfecția drumurilor județene, pentru a presta această activitate, a achiziționat bazine noi. Precizăm faptul că rezervoarele utilizate la dezinfecție nu au fost folosite în nici o altă activitate anterioară prestată de către societatea comercială, așa cum reiese și din concluziile controlului efectuat de către autorități, în urma prezentării de către firma prestatoare a facturilor și documentelor privind achiziția lor

Regret nespus faptul că în această acțiune de manipulare a opiniei publice la care a recurs prefectul de Neamț este atacat și domnul Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, care a avut acea mai bună intenție de a-i sprijini pe nemțeni să reziste în epidemia cu virusul COVID-19 și a susținut efectuarea dezinfecției pe drumuri.

De asemenea, îmi pare foarte rău că un agent economic nemțean care își desfășoară cinstit activitatea a fost denigrat și hărțuit de către autorități, fiindu-i aplicate mai multe amenzi usturătoare.

Pentru a le dovedi nemțenilor minciuna grosolană cu care a ieșit în spațiul public prefectul de Neamț, precum și modul abuziv în care au acționat reprezentanții unor instituții ale statului implicați în efectuarea controalelor, anexăm documente prin care justificăm:

-eficiența substanței utilizate;

-dovada că substanța folosită în dezinfecție este agreată de către Ministerul Sănătății;

-aprobarea primită de către producătorul dezinfectantului, prin ordin emis de către Ministerul Sănătății, pentru punerea substanței pe piață și utilizarea acesteia în combaterea coronavirusului SARS-CoV;

-fișa cu date de securitate care atestă că substanța se folosește pentru suprafețele tari de exterior;

-declarația tradusă a experților de la ECOLAB, prin care se certifică eficacitatea produsului pe bază de hipoclorit de sodiu împotriva coronavirusului”, se arata in comunicatul DRUPO, semnat de directoarea Ana Monda.

Documentele transmise de DRUPO, in sprijinul afirmatiilor directoarei:

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Poi cum sa nu-i para rau Anisoarei Monda, fatuca lasata de Pinalti in grija lui Soseta, ca tutorele ei este “atras” in acest scandal? Cum? Va dati seama? daca Soseta pleaca la bacau, Anisoara nu prinde nici ca ziliera la prasila dintai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.