Politistii vor da lumina credinciosilor in noaptea de Înviere, a anuntat Ministrul de Interne, Marcel Vela. Astfel, dupa ce vor primi lumanari aprinse de la voluntari desemnati de Biserica, politistii aflati in misiune de ordine publica sau de supraveghere a traficului rutier, vor imparti lumina credinciosilor care vor avea voie sa iasa in fata caselor si/sau blocurilor, ori credinciosilor din trafic.

Masura vine ca urmare a acordului semnat astăzi între MAI și Patriarhia Română. Sa mai stabilit ca voluntarii vor avea ca semn distinctiv o banderola alba si vor putea merge din poarta in poarta pentru a imparti Sfanta Lumina de la Ierusalim. Cetatenilor le este permisa iesirea in fata locuintelor (pentru cei care stau la casa), dar cu pastrarea regulilor de distantare sociala. Cei din blocuri vor lua lumina prin intermediul a 2-3 vecini care vor iesi in fata scarilor de bloc. În noaptea de Înviere e permisă circulația preoților.

Pâinea binecuvântată, numită Paști, sfințită în Joia Mare, va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri și sâmbătă, în intervalul orar 7.00 – 17.00, iar în declarația pe propria răspundere, credinciosii vor face precizarea ”pentru ridicarea Sfintelor Paști de la Biserică”. Si in acest caz se va asigura respectarea distanței sociale. Pentru credincioșii bolnavi și cei peste 65 de ani, acestea vor fi distribuite cu respectarea măsurilor de protecție, a mai precizat Marcel Vela.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.