Aproape 800 de infectari cu noul coronavirus au fost raportate in judetul Neamt in ultimele 7 zile.  În perioada 12 noiembrie – 19 noiembrie au fost raportate 779 cazuri noi, se arata intr-o informare DSP Neamt, transmisa astazi presei.

In judetul Neamt, nici 5% din populatie nu a fost testata, in total, de la inceputul pandemiei, fiind testate doar 23.914 persoane cu 65.716 teste. Dintre persoanele testate, 8.425 au fost depistate pozitiv.

Unul dintre cele mai mari focare din judet, este la spitalul Roman, unde potrivit cifrelor furnizate de DSP Neamt, în cadrul Secției Chirurgie sunt infectați  44 de pacienti si 7 salariați, dintre care 2 sunt medici. Intamplator sau nu, saptamana trecuta, directoarea spitalului din Roman a interzis salariatilor sa vobreasca cu presa, sub amenintarea sanctiunilor disciplinare (Amanunte AICICe au de ascuns? Angajații spitalului din Roman, amenințați cu sancțiuni dacă vorbesc cu presa)

Iata care sunt celelate focare, conform DSP Neamt:

-În cadrul unui centru rezidențial din comuna Alexandru cel Bun a fost depistat, un focar COVID-19. În total sunt infectate 19 persoane.

-În cadrul unității medico sociale Ceahlău a fost depistat, un focar COVID-19. În total sunt infectate 60 de persoane, din care 48 de beneficiari.

În ultimele 14 zile, în cadrul testărilor efectuate conform metodologiei în vigoare, au fost depistate 34 de cazuri noi de infectări Sars-cov-2 în centrele de dializă din Piatra Neamț și Târgu Neamț.

În prezent, 395 de persoane confirmate covid-19 sunt internate în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și 28 în Secția Covid a Spitalului de Pneumoftiziologie Bisericani.
Până în prezent Direcția de Sănătate Publică Neamț a eliberat 8.692 decizii de carantinare și 4.040 decizii de izolare.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.