Dragoş Chitic: “Iluminatul public va fi modernizat cu fonduri europene. Cheltuieli reduse cu peste 40%”

2.168.000 de euro este valoarea celor două proiecte europene dedicate extinderii şi modernizării iluminatului public în Piatra Neamţ. În cazul unui proiect a fost deja semnat contractul de proiectare şi execuţie, iar în ceea ce îl priveşte pe cel de-al doilea este pe final procedura pentru proiectare şi execuţie. „Municipiul Piatra-Neamț va avea un sistem de iluminat public modern și eficient cu tehnologie LED și telegestiune. Proiectele la care facem referire fac parte dintr-un program amplu de modernizare a întregului sistem de iluminat public din municipiul Piatra-Neamț.

Pe perioada mandatului meu ne-am străduit şi am reuşit să scriem proiecte care să răspundă cât mai bine nevoilor acestei comunități și să obținem finanțare pentru cât mai multe dintre ele. În continuare vom avea grijă să asigurăm toate condițiile pentru  implementarea corectă și într-un timp cât mai scurt.

Revenind la proiectele pentru extinderea şi modernizarea iluminatului public, prin implementarea lor se va realiza o economie de minim 40% din valoarea facturilor actuale la energie electrică, se va îmbunăți semnificativ calitatea iluminatului public, iar sistemul de telegestiune va permite reglarea intensității luminoase în funcție de  necesități precum și identificarea instantanee a oricărui defect apărut în rețea”, a declarat Dragoş Chitic, primarul municipiului Piatra Neamţ.

Prin implementarea proiectelor se va realiza înlocuirea corpurilor de iluminat existente cu corpuri de iluminat cu tehnologie LED, echiparea cu controlere de telegestiune a corpurilor LED de iluminat public, montarea de concentratoare de date la nivelul punctelor de aprindere și realizarea unui dispecerat de telegestiune pentru sistemul de iluminat public; extinderea sistemului de iluminat public în zonele în care se impune acest lucru, cu realizarea unor puncte de aprindere noi, rețea nouă subterană/ aeriană, stâlpi metalici, corpuri de iluminat tehnologie LED, controler telegestiune local care permite comanda pornit-oprit și dimming pentru corpul de iluminat.

Executantul se obligă să proiecteze, să asigure asistenţă tehnică, să execute, să testeze, să finalizeze lucrările și să remedieze orice defecte rezultate în urma executării contractelor şi se are în plan şi și realizarea a patru stații de încărcare pentru autovehicule electrice și echiparea a 50 de treceri de pietoni cu dispozitive moderne pentru persoanele cu dizabilități.

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.