Trebuie sa fim atenti, mai ales in perioada de vara, cand incercam sa ne hidratam si bem foarte multe sucuri, bauturi racoritoare, mancam inghetata, pentru ca s-ar putea sa avem surprize, avertizeaza presedintele ANPC- Infocons, Sorin Mierlea. E-urile sub forma de coloranti si conservanti ne pot da metabolismul peste cap, generand grave probleme de sanatate pe care, de regula, le punem pe seama altor factori. Potrivit unui studiu realizat de ANPC – Infocons, pe etichetele a 41 de produse tip bauturi energizante ce se regasesc pe piata din Romania, 56,09% au intre doi si patru aditivi alimentari, 39,02% contin intre cinci si sapte, iar 2,43% au nu mai putin de opt. Avand in vedere acest adevar mai putin cunoscut de omul de rand, care nu prea baga in seama ce scrie pe etichetele produselor cumparate, Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor – Infocons va promova un proiect de lege, dupa modelul francez, prin care va limita la trei numarul de conservanti si coloranti intr-un produs alimentar. Sorin Mierlea, presedintele ANPC – Infocons, a precizat ca este extrem de important sa existe o limitare a numarului de E-uri, pentru ca omul de rand care citeste etichetele nu are cunostinte despre chimie alimentara si nu are de unde sa stie cat de mult rau ii pot face aceste chimicale. Iar cand mananci de dimineata pana seara tot felul de produse care contin conservanti si coloranti, la un moment dat, apare pericolul supradozajului. Culmea e ca, in Romania, sunt anumite produse in care cantitatea de coloranti si conservanti este mai mare decat continutul real al ingredientelor necesare pentru obtinerea acestuia. Potrivit ANPC, sunt produse de panificatie care au si 14 conservanti si coloranti sau bere cu fructe cu 11 E-uri.
[…] Trebuie sa fim atenti, mai ales in perioada de vara, cand incercam sa ne hidratam si bem foarte multe sucuri, bauturi racoritoare, mancam inghetata, pentru ca s-ar putea sa avem surprize, avertizeaza https://tvmneamt.ro/e-urile-dintr-un-produs-ar-putea-fi-limitate-prin-lege/ […]