”Taxele și impozitele nu vor crește pentru antreprenorii nemțeni, în anul 2022” anunta intr-un comunicat de presa, George Lazăr, președinte PNL Neamț. ”Pentru a doua oară în ultimele zile, Partidul Național Liberal a reușit să-și impună punctul de vedere în cadrul Coaliției de guvernare, în demersurile sale constante pentru susținerea mediului privat. Astfel, în anul 2022, impozitele și taxele nu vor crește, iar pentru investiții se vor aloca 7% din PIB, cea mai mare sumă din ultimii 32 de ani.

PNL consideră că susținerea mediului de afaceri trebuie să rămână prioritară, iar antreprenorii nu trebuie împovărați cu taxe și impozite. În plus, economia României are nevoie de o politică fiscală predictibilă și prietenoasă, pentru a dezvolta un mediu propice investițiilor, generator de locuri de muncă, fapt ce permite creșterea pensiilor, alocațiilor și salariilor din sistemul bugetar.

Sunt decizii responsabile anunțate de premierul liberal Nicolae Ciucă, la doar câteva zile după ce PNL a reușit să-și convingă partenerii de guvernare că suprataxarea cu 1% a marilor companii nu este sustenabilă, aspect susținut și de președintele PNL, Florin Cîțu, care s-a opus acestei propuneri. Premierul Ciucă a mai anunțat și că Guvernul nu va aproba coborârea plafonului de încadrare la microîntreprinderi de la 1 milion de euro la 500.000 de euro.

Complementar acestor decizii, Guvernul condus de PNL pregătește mecanismele de funcționare și instrumentele de lucru pentru atragerea sumelor alocate României prin PNRR, sume de care vor beneficia și autoritățile publice locale din județul Neamț”, se arata in comunicatul transmis de George Lazăr, președintele PNL Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.