Astazi la Roznov are loc Festivalul lunii august în județul Neamț. Este vorba despre “Hora roznovenilor, bucuria moldovenilor”, una dintre cele mai reusite manifestari de profil.

Parcul Central din orăşelul nemţean este plin de lume. Localnici, nemţeni veniţi în concediu din străinătate, turişti aflaţi în zona, cu toţii se bucură de regalul de pe scena pe care, de la ora 15 şi până diseară tarziu, vor urca numeroşi artişti, care de care mai iubiţi şi mai doriţi.

Maeștri de ceremonie sunt Alexandru Brădăţan, Grigore Gherman și ANDREI BALAN. Alături de tineri artişti care bat la porţile afirmării, vor evolua şi nume deja consacrate, cum sunt Mihaela Gurau, Andreea Haisan, Laura Haidau, Paul Ananie, Grupul folk “Eu cred”.

„E un festival care deja devine tradiţional şi, de la an la an, aducem în faţa roznovenilor şi a oaspeţilor noştri artişti tot mai de top, cu diverse abordări regionale ale folclorului românesc. Oamenii apreciază acest concept de spectacol şi avem grijă ca şi selecţia să fie una riguroasă, artiştii invitaţi să fie adevăraţi păstrători ai valorilor tradiţionale. Tuturor, distracţie plăcută”, a punctat primarul Ionel Ciubotaru (foto).

„Eu sunt la Roznov acasă, şi la propriu şi la figurat. Aici am copilărit, aş putea spune că ştiu fiecare copac din acest parc. Mă bucur că pot fi în această ti alături de roznoveni, de primarul Ionel Ciubotaru, de echipa din administraţia locală care îmbină atât de fericit treburile şi investiţiile curente sau aflate în derulare şi cu câteva clipe de adevărat desfăţ cultural”, a punctat şi deputatul Ciprian Şerban.

Festivalul de folclor a început cu o paradă a participanţilor şi costumelor populare care a avut loc pe traseul Primărie – Parc.

(foto: Flavius CORFU)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.