7,5 milioane de lei este suma cu care se vor face în perioada următoare, noi achiziții pentru Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, iar drumurile și trotuarele județene vor fi dezinfectate, a anuntat asatazi intr-o coferinta de presa, Ionel Arsene presedintele CJ Neamt.

Consilierii județeni nemțeni vor fi convocați urgent, la inițiativa președintelui Ionel Arsene, la o nouă ședință de Consiliul Județean, pentru a aproba efectuarea unor noi achiziții de aparatură și echipamente pentru spitalul din Piatra Neamț, în valoare de 7,5 milioane de lei.

Cu aceste fonduri se vor achiziționa 20 de ventilatoare mecanice, 20 de paturi ATI, 20 de monitoare pentru funcții vitale, 4 tuneluri pentru decontaminarea angajaților spitalului și a pacienților, 5.000 de teste PCR, suplimentar celor 3.000 comandate deja, peste 10.000 de teste rapide.

De asemenea, se vor aloca fonduri pentru asigurarea  materialelor necesare pentru cel puțin două luni de funcționare a Spitalului de Urgență Piatra Neamț și pentru dezinfectarea trotuarelor și a drumurilor județene care străbat comunele nemțene.

            „Strategia noastră în lupta cu epidemia COVID-19 se bazează pe alocare de resurse pentru achiziția de aparatură, protejarea cadrelor medicale prin asigurarea de condiții de cazare și masă în regim hotelier, achiziția de echipamente de protecție pentru angajații Spitalului Județean, protejarea celor care au nevoie de asistență medicală de pe teritoriul județului Neamț, asigurarea fondurilor necesare primăriilor din județ, pentru a gestiona situația pe plan local.

Sunt permanent preocupat ca nemțenii să aibă la dispoziție un sistem medical dotat cu tot ce este nevoie pentru protejarea sănătății lor și cadrele medicale să își poată face meseria în condiții de normalitate“, a declarat Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

El a mai precizat ca împreună cu toți cei care vin alături de Consiliul Județean, este sigur că vom exista în cel mai scurt timp resursele necesare ca sistemul medical nemțean să poată proteja sănătatea cetățenilor și a cadrelor medicale.

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.