Fostul prefect Vlad Angheluta este incepand de luni, administratorul public (county manager) al  judetului Neamt.

Functia de county manager este echivalentul functiei de city manager, ca responsabilitati si este o cupata de fostul prefect in urma unui concurs care s-a desfasurat saptamana trecuta si la care, Vald Anghelua a fost singurul inscris.

”În România, funcţia de administrator public a fost reglementată prin Legea nr. 286/2006 care modifică şi completează Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale. Unul dintre elementele de noutate aduse de Legea nr. 286/2006 îl reprezintă introducerea conceptului de administrator public, creându-se cadrul juridic privind 8 delegarea anumitor sarcini de la primar/preşedintele consiliului judeţean către administratorul public.

Cadrul legislativ oferit de această lege permite primarilor/preşedinţilor consiliilor judeţene să angajeze, în baza unui contract de management, un administrator public cu atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local/judeţean. Prin delegare, el poate exercita calitatea de ordonator principal de credite.

Administratorul public poate fi angajat la propunerea primarului/preşedintelui consiliului judeţean, cu aprobarea consiliului local/judeţean ca urmare a unui concurs, în limita numărului maxim de posturi aprobate. Numirea şi eliberarea din funcţie a administratorului public sunt realizate de către primar/preşedintele consiliului judeţean pe baza unor criterii, proceduri şi atribuţii specifice aprobate de consiliul local/judeţean. În funcţie de complexitatea atribuţiilor delegate, administratorul public poate coordona, organiza şi gestiona activităţile din cadrul primăriei/consiliului judeţean. El participă şi este consultat în procesul de alocare a resurselor materiale, umane, informaţionale, financiare în vederea realizării indicatorilor de performanţă prevăzuţi în contractul de management”(sursa: ”Manualul administratorului public”)

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.