Ghid de călătorie pentru Europa de Est

Dacă atunci când auziți cuvântul „Europa” vă gândiți imediat la Paris, Barcelona și la alte destinații occidentale extrem de populare, suntem aici pentru a face o pledoarie pentru orașele absolut uimitoare din Europa de Est. Multe dintre aceste locuri nu sunt așa populare, așa că ați putea fi în prima linie pentru a experimenta cele mai noi puncte în materie de călătorii.

Aflați înainte de a pleca

Care este cea mai bună perioadă a anului pentru a merge în Europa de Est?

În timp ce vara este perioada de vârf, mulți călători au aceeași idee, iar aglomerarea își face simțită prezența. Optați pentru sezoanele de început de primăvară și vară pentru prețuri ușor mai mici și mai puțină aglomerație. Cu toate acestea, este posibil ca mulți vânzători să funcționeze după un program redus, așa că asigurați-vă că vă planificați din timp și faceți cercetări.

Ce să împachetați pentru călătoria în Europa de Est:

Pentru zilele lungi de vizitare a obiectivelor turistice, optați pentru haine confortabile din țesături naturale, pentru a rămâne răcoros în timpul lunilor calde. Totuși, de remarcat că majoritatea est-europenilor tind să se îmbrace elegant.

  • Străzile pietruite sunt pitorești și destul de dure pentru glezne! Aduceți pantofi sau sandale confortabile pentru zilele lungi de explorare.
  • Mulți oameni din Europa de Est au tendința de a se îmbrăca puțin mai conservator, mai ales atunci când vizitează biserici frumoase. Împachetați câteva opțiuni care să vă acopere brațele și picioarele, sau aduceți o eșarfă ușoară în care să vă înfășurați.
  • Un costum de baie și o pălărie sunt o necesitate, mai ales pentru orașele de la malul mării.
  • Nu uitați de SPF!
  • Vremea se poate schimba de la o oră la alta. Împachetați o jachetă de ploaie ușoară, pentru orice eventualitate.

Ce țări să vizitați?

Bulgaria

Bulgaria este un loc minunat în care puteți merge dacă aveți un buget limitat – și chiar dacă nu aveți. Dacă plănuiești o călătorie în Europa și Bulgaria nu se află pe lista dumneavoastră, trebuie să o adăugați. Scăpați de aglomerație și de locurile obișnuite. Țara are multe de oferit, de la munți și peisaje rurale uimitoare la orașe diverse și plaje frumoase. Este înconjurată de multe alte țări din Balcani, ceea ce face ușor de vizitat mai multe țări diferite în timpul unei călătorii.

De exemplu, dacă călătoriți de la București la Sofia cu mașina sunt doar 395 de kilometri. Drumul este bun, trebuie doar să aveți la dumneavoastră o vinietă valabilă pentru a putea utiliza drumurile expres și autostrăzile. Vinieta poate fi achiziționată online atât de rapid și simplu. Trebuie doar să furnizați câteva detalii despre călătoria dumneavoastră și imediat ce plata a fost efectuată, vinieta vă va fi livrată prin e-mail.

Polonia

Una dintre cele mai puternice economii care a ieșit din prăbușirea Blocului de Est, prezentul vibrant al Poloniei se îmbină cu o istorie care se întinde pe parcursul a peste 1000 de ani, din zilele de glorie ale comunității Polonia-Lituania până la traumele suferite de naziști și sovietici în secolul XX.

Republica Cehă

Unul dintre cele mai fericite aspecte ale căderii comunismului la sfârșitul anilor 1980 este că orașe precum Praga, în Republica Cehă, au redevenit accesibile pentru aventurierii pasionați. Și ce oraș este! Dacă vreți să simțiți inima culturii cehe, acesta este locul potrivit pentru a face acest lucru. Plimbați-vă pe podul Charles, vechi de secole, care traversează râul Vltava și priviți bastioanele Castelului Praga înainte de a explora arhitectura frumoasă de pe străzi. Aventurați-vă în afara capitalei, în orașe precum Český Krumlov, și vă veți regăsi înrădăcinat în istoria fascinantă și în cultura locală. Este o experiență care uimește!

Ungaria

Dacă sunteți pasionat de arhitectura fascinantă, peisajele inspirate de pe malul lacurilor și spa-urile termale, Ungaria ar trebui să fie în fruntea listei de destinații de vacanță în Europa de Est. Aveți puțin timp la dispoziție? O vizită la Budapesta vă oferă un microcosmos al țării în general. Între Dunărea pitorească, emblematicul pod cu lanțuri Széchenyi și impresionantul oraș vechi și castelul Buda, veți satisface cu siguranță orice dorință de întâlniri grandioase pe care ați putea-o avea. Ungaria este, de asemenea, una dintre cele mai accesibile destinații din Europa.

România

Țara balcanică bogată în istorie, artă și frumusețe peisagistică! România se învecinează cu Bulgaria, Ucraina, Ungaria, Serbia, Moldova și Marea Neagră. Aici, la răscrucea dintre Europa Centrală și de Est, veți găsi o țară care este minunat de diversă. De la ambianța plină de energie a Bucureștiului vibrant la splendoarea liniștită a orașelor pitorești din Transilvania și a bisericilor de piatră vechi de secole agățate pe versanții stâncoși ai munților, există o mulțime de lucruri de văzut și de făcut pentru călătorii din toate categoriile sociale.

Concluzie

Europa de Est vă cheamă? Se pare că este momentul perfect pentru a începe să planificați o călătorie în unele dintre destinațiile uimitoare enumerate mai sus! Nu veți regreta nicio secundă decizia de a explora Europa de Est.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.