Actualizare stire: Edil Industry SRL, drept la replică privind colectarea deșeurilor la Bicaz și Poiana Teiului

Stirea initiala: Imagini de groaza din Bicaz au ajuns la redactia tvmneamt.ro. Pozele de mai jos au fost facute ieri (28 august) si ne-au fost transmise de organizatia PNL Bicaz, imaginile fiind suprinse in timpul unei actiuni in teren a liberalilor din orasul de la poalele Ceahlaului.

Pozele sunt din cartierul Dodeni, unde exista un singur loc de depozitare a deseurilor, pe care firma de salubrizare le ridica doar când își aduce aminte, cartierul fiind efectiv ingropat sub gunoaie. Nici pe strazile din cartier situatia nu este diferita, peste tot fiind depozitate la intamplare deseuri provenite din constructii, sau tot felul de coșmelii construite la intamplare si aflate intr-o stare avansata de degradare, dand impresia unui oras abandonat de autoritati. ”Este de nedescris. Sunt munti de gunoaie acolo. M-am ingrozit cand am vazut cum traiesc cei peste o mie de locuitori. Este un miros insuportabil in tot cartierul, ca sa nu mai spun ca exista risc extrem de crescut de transmitere a bolilor si de izbucnire de incendii. Asta inseamna administratia PSD si a primarului Sălăgean”, declarat fostul prefect George Lazar, presedintele PNL Bicaz.

Iulian Matasă, consilier local PNL Bicaz, a spus ca primarul Nicolae Sălăgean stie de situatie, dar sesizarile cetatenilor nu sunt luate in seama. ”Oamenii din cartier s-au resemnat si incearca se impace cu realitatea. S-au facut zeci de sesizari pana acum, insa nu-i pasa nimanui. Este un singur loc de colectare a deseurilor, iar firma care trebuie sa le ridice vine foarte, foarte rar. Stie si primarul Sălăgean ce se intampla, dar nu se ia nicio masura. Lucrurile sunt asa de ani de zile”, a declarat Iulian Matasă.

Primarul Sălăgean nu a putut fi contactat pentru a-si exprima punctul de vedere, insa este de remarcat faptul ca gaseste bani publici pentru tot felul de sindrofii, mai putin pentru asigurarea sanatatii oamenilor din Bicaz. Este foarte interesant cum de nu a a aflat nimic pana acum nici Prefectura, nici Garda de Mediu si nici Directia de Sanatate Publica Neamt. Revenim.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.