Comunicat de presa, Inspectoratul Scolar Judetean Neamt: Rezultatele înregistrate de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut Evaluarea Națională 2020 în județul Neamț (înainte de contestații)

Inspectoratul Școlar Județean Neamț a centralizat rezultatele înregistrate la Evaluarea Națională de către absolvenții clasei a VIII-a (înainte de contestații), sesiunea 2 – 27 iunie 2020.

Situația statistică generală arată că dintre cei 4.253 candidați prezenți, 3016 candidați au obținut medii mai mari sau egale cu 5 (cinci), adică  70,91%  Dintre aceștia, 21 candidați au încheiat examenul cu media generală 10 (zece).

Rata de participare a fost de 98,17 %: 4.253 candidați prezenți, dintr-un total de 4.332 elevi înscriși.

La proba de Limba și literatura română au obținut note peste sau egale cu 5 (cinci) 3.467 candidați ( 81,52 %), iar 132 candidați au fost notați cu 10 (zece).

La proba de Matematică, 2779 candidați (65,34 %) au note peste sau egale cu 5 (cinci), iar 72 de candidați au obținut nota 10 (zece).

Nu au fost elevi eliminați din cauza unor tentative de fraudă.

Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și marți, 23 iunie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 27 iunie.

În acest context, precizăm că rezultatele elevilor se publică prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD), precum și cu solicitarea Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Practic, este prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, când notele/rezultatele candidaților sunt afișate în acest format.

I.C.

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.