Este jale dupa cazul de coronavirus confirmat pentru o angajata a DGASPC Neamt. Fiind sefa de Directie (a patra functie in ierarhia institutiei), aceasta a interactionat cu foarte multi oameni in perioada in care era purtatoare de Covid 19. Potrivit surselor tvmneamt.ro, in urma anchetei epidemiologice facuta de DSP Neamt, a rezultat ca nu mai putin de 47 de persoane sunt contacti directi ai femeii: 16 colegi de serviciu, 29 de persoane alaturi de care a participat la o intalnire organizata de Camera de Comert si Industrie Neamt si 2 persoane la domiciliul ei. În mod normal, la aceasta ora toti contactii ar trebui sa fie izolati la domiciliu.

Printre contactii directi este si Cristina Păvăluță, directoarea DGASPC Neamt, aceasta fiind pusa sub masura izolarii la domiciliu, dupa cum declara sursele noastre. Dar unda de șoc a acestui caz nu se opreste la DGASPC si Camera de Comert, ci merge pana în alte 3 institutii vitale ale judetului. Cristina Păvăluta este sotia controversatului personaj Dan Vasile Constantin. Daca Pavaluta are sanse dintre cele mai mari sa fie infectata, aceleasi sanse le are si sotul ei sa fie cel putin suspect de infectare, deci si el ar trebui sa fie izolat la domiciliu, daca nu la recomandarea autoritatilor, macar din spirit civic. Partea cea mai ”frumoasa” e ca Dan Vasile Constantin este consilierul personal al lui Ionel Arsene, presedintele CJ Neamt, dar este si presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului Judetean Neamt. Evident, el si-a petrecut o mare parte din timpul din ultimele zile in cele doua institutii, iar in cladirea CJ Neamt functioneaza si Prefectura Neamt, deci nu este deloc exclus ca la aceasta ora sa avem focare de infectie in 3 dintre cele mai importante institutii din judet: Spitalul Judetean, Consiliul Judetean si Prefectura.

In urmatoarele ore, pe masura ce ancheta epidemiologica va continua si vor sosi si rezultatele testelor coronavirus facute persoanelor implicate in acest caz, se va stabili exact cum stau lucrurile.

Reamintim ca femeia depistata pozitiv duminica, 15 martie cu coronavirus (cazul nr. 3 in Neamt), are 43 de ani si fusese in Franta in interes de serviciu, de unde s-a intors pe 9 martie. Sambata, 14 martie, a aflat ca una dintre persoanele cu care intrase in contact in Franta, o femeie din Iasi, a fost testata pozitiv cu coronavirus Covid 19, asa ca s-a autoizolat si a anuntat imediat DSP ca exista posibilitatea sa fie purtatoare de coronavirus desi nu avea simptome. A fost testata si s-a confirmat ca este infectata, fiind transferata la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi.

Foto: momentul preluarii femeii de la domiciliul din Piatra Neamt (luni dimineata- 16 martie) pentru a fi transferata la Iasi

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Pavaluta și cu amantul DVC sa se trateze/crape la SJN (daca tot nu au comandat materialele pt Spital,atunci când Min.Sanatatii a solicitat lista necesara pt.tratarea epidemiei).Așa sa_i ajute Dumnezeu!

  2. Vreun dosar penal, ceva? S-ar impune, nu? Sa vedem ce fac cei de la cercetari penale, poate nu “inchid ochii“. Subscriu comentariului lui Florin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.