Actualizare: Toate cele 5 proiecte au fost aprobate. Sinecuriștii PSD din CJ Neamț, nu vor fi afectați de reducerile de posturi din sistemul bugetar, sufocat cu 1,3 milioane de angajați

Știrea inițială: Sinecuriștii PSD din CJ Neamț vor să se pună la adăpost de reforma lui Ciolacu. Ședință de CJ anunțată cu doar 2 ore înainte

Ion Asaftei (urmașul lui Arsene la CJ Neamț) a convocat o ședință de îndată, adică în regim de maximă urgență, pentru astăzi, la ora 16. Pe ordinea de zi sunt 5 proiecte, toate inițiate de Ion Asaftei, cel care după preluarea funcției spunea că vă va reforma din temelii instituția pe care o conduce ca interimar, după care, recomanda presei ”să scrie mai cu patriotism” când dezvăluie hoțiile din CJ Neamț.

Patru dintre cele 5 proiecte, vizează modificări de organigramă și statut de funcții în aparatul de specialitate al președintelui de CJ și la 3 instituții din subordinea CJ Neamț: Biblioteca Județeană, Complexul Muzeal Neamț și DGASPC. Modificările pe care majoritatea PSD ar vrea să le aducă prin cele 4 proiecte de hotărâre, presupun mutări, permutări, comasări și redenumiri ale unor funcții și Direcții, în așa fel, încât după reforma aparatului bugetar (OUG-ul lui Ciolacu privind reducerea chletuielilor) niciunul dintre actualii sinecuriști PSD, să nu-și piardă avantajele, adică funcțiile și salariile nesimțite. Mai mult, surse din CJ Neamț, spun că se urmărește punerea la adăpost și a unor fini, cumetri și beizadele angajate de o anumită persoană în ultimul timp la CJ Neamț.

Ședința a fost anunțată cu doar două ore înainte. Prin urmare, consilierii PNL și cei ai USR vor boicota ședința.

Consilierii USR nu vor gira bătaia de joc pregătită de președintele Consiliului Județean Neamț.

Astăzi a fost convocată, pe repede-nainte, o ședință de Consiliu Județean pentru modificarea mai multor organigrame.

Practic, PSD pregătește organigramele in așa fel încât mult anunțata economie cu restructurarea posturilor in aparatul bugetar sa rămână fără efect.

Nu vom participa la o ședința anunțată doar cu câteva ore înainte, programată special pentru a nu avea timp sa analizam proiectele de hotărâre.

Nu există niciun motiv pentru care aceste proiecte să fie votate azi și nu in următoarea ședința ordinară”, trasnmite grupul consilierilor USR din CJ Neamț.

Și PSD-iștii din județul Argeș au încercat să se pună la adăpost de restructurările de posturi, printr-o tentativă asemănătoare cu cea din Neamț.

Ionut CORFU

1 COMENTARIU

  1. Nu este sedinta CJ fără modificări de organigrame în CJ sau în instituțiile subordonate. La fiecare sedinta obligatoriu găsești asa ceva. Vai de banii publici ai județului care ajung în burțile neamurilor, amantelor și incompetenților numiți de acești politruci zero barat. Apropo, ăștia de 70 de ani nu mai ies la pensie?! Dak vor sa muncească la privat tata nu la supt banii publici pana crapi pe funcție la 100 de ani! Dar cine sa i întrebe dak toți sunt LOTRIILE DIN CODRII VLASIEI?!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.