Jurnalistii de la ziarul Cehlaul sunt in mare impas, daca redactorul sef Mihael Balint a ajuns sa rabufneasca in mod public pe contul sau de facebook si sa-si parasca ”patronul” ca nu da salariile. ”Patronul” despre care vorbeste Balint, este Dan Misaila, cel care controleaza din umbra ziarul Ceahlaul dar si un post de televiziune local Telemold, despre care putini pietreni au auzit, deci ne abtinem sa comentam despre audientele inregistrate.

Dan Misaila este un fost apropiat al lui Gheorghe Stefan (Pinalti) si patronul defunctei firme de paza GES bagata in faliment din diverse motive (Vezi detalii AICI!), dar care functioneaza acum sub o alta denumire si dupa cum spun apropiatii sai, cu administrator o persoana care in trecut a fost angajata lui Misaila la un alt post de televiziune pe care il controla. El a preluat in urma cu mai multi ani ziarul Ceahlaul, un simbol al presei nemtene pe care intr-un timp relativ scurt, a ”reusit” sa-l aduca la un tiraj de sub o mie de exemplare vandute pe zi.

”Mă propun pentru instituirea unei taxe de solidaritate cu patronii care „uită“ de lefuri și nu le mai pot da. Adică, vorba scriitorului Adrian Alui Gheorghe, celor care tot nu pricep și continuă să „vină la serviciu“, deși nu au mai luat salariu de prin primăvară, să li se taie bilete la intrare. Să aducă bani de acasă pentru afacerea patronilor și binele general al societății. Încep să îi înțeleg și să cred că celor de acest soi li se cuvine ajutorul nostru suplimentar. Printre multele efecte benefice ale solidarității astfel taxate va fi și menținerea interesului pentru muncă, măcar și numai în sensul acesta”, spune Mihael Balint, redactor-sef Ceahlaul.

Postarea sa este sustinuta in comentarii si de angajati ai televiziunii amintite, care lasa sa se inteleaga ca si acolo e aceeasi situatie, adica salariile sunt in mare intarziere. Cel putin la ziarul Ceahlaul aceasta situatie persista de mult timp, salariile intarzaind uneori si cate 3-4 luni.

Cel putin in cazul redactorului-sef, motivele posibile ale intarzierii salariului cu vreo 5 luni potrivit unor surse din redactie, ar putea fi doua: ori este incompetent si nu merita sa fie platit, ori ”patronul” a uitat sa-i plateasca munca. Cea mai plauzibila este a doua varianta, pentru ca in cazul celei dintai ar fi fost concediat. Angajatii sai sunt cu atat mai revoltati cu cat stiu ca Misaila si-a extins afacerile si in constructii, domeniu in care controleaza o firma infiintata in urma cu mai putin de un an, impreuna cu un fost deputat PSD, sarit in 2016 in barca PNL.

Este de notorietate faptul ca Misaila ”uita” deseori sa-si plateasca angajatii nu numai din presa ci si pe cei de la firmele de paza pe care le-a controlat de-a lungul timpului, dar ramane totusi trist faptul ca cel mai titrat cotidian din Neamt a ajuns intr-o asa situatie, doar din ambitia unora de a controla presa sau macar o parte din ea.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.