Liberalii demontează manipulările PSD, privind creșterile de pensii. După ce guvernul a anuntat ieri majorarea punctului de pensie, PSD-iștii au luat cu asalt posturile TV de propagandă PSD, spunând că fără ei nu ar fi fost posibila mărirea pensiilor și că doar ei s-au gândit la pensionari de câte ori au fost la guvernare.

Liberalii însă, sunt de altă părere. Astfel George Lazăr, președintele PNL Neamt, demonstrează cu cifre/date concrete că PSD-istii încearcă să manipuleze și că puncteze electoral, cățărându-se pe lipsurile românilor nevoiași. ”Adevărul despre majorarea pensiilor în România ultimelor două decenii.

Cine a crescut, de fapt, punctul de pensii şi cine a făcut doar valuri, încercând să manipuleze electoral o categorie vulnerabilă, prin susțineri fără fond?

În timp ce PSD încearcă să-şi creeze o falsă imagine a bunului samaritean şi trâmbițează creşterea pensiilor an de an şi campanie de campanie, datele arată o altă realitate.

În 2004, PSD a predat guvernarea, lăsând punctul de pensii la valoarea de 265,2 lei.

După 8 ani de guvernare de dreapta, în 2012, PNL majorează punctul de pensii cu un procent de 271%, practic, îl triplează, aducându-l la valoarea de 718, 4 lei, în raport cu rata inflaţiei.

În 2019, după 6 ani de guvernare PSD şi un an independent, punctul de pensii creşte cu un procent de 176%, cu o valoare a punctului de pensii de 1265 de lei.

Concluziile nu sunt greu de tras. Partidul Național Liberal preia guvernarea la final de 2019 şi, până la momentul actual, în 3 ani, creşte, în ciuda perioadei dificile din punct de vedere economic, punctul de pensii cu un procent de 41%, până la valoarea de 1784 lei.

De ce încearcă PSD să-şi atribuie merite care nu li se cuvin şi care sunt contrazise de toţi indicatorii economici?

Cifrele o spun, mai bine decât oricine: punctul de pensii a crescut cu procente semnificativ mai mari în guvernările liberale.

Ca drept dovadă stau şi negocierile recente pentru majorarea punctului de pensii pe anul 2023.

Propunerea liberalilor a fost cea de 15%, raportat la rata inflației, refuzată însă în coaliţia de guvernare.

Cu toate acestea, am venit cu un set de măsuri de sprijin complementare pentru pensionari şi cu o creştere a punctului de pensii cu 12,5, agreată în coaliție.

Partidul Național Liberal tratează în mod responsabil problemele tuturor românilor. Am promis majorări ale punctului de pensii şi am făcut-o, raportat la rata inflației şi la situația economică a României. Cunoaştem greutățile cu care se confruntă pensionarii şi acționăm în consecință.

Să vii şi să le spui pensionarilor din țară, care au muncit o viaţă întreagă şi s-au sacrificat pentru câțiva ani de linişte la bătrânețe, că doar tu, PSD, te lupți pentru drepturile lor, în timp ce realitatea este alta, nu este altceva decât o încercare a de a manipula această categorie de cetățeni.
Românii au dreptul să cunoască adevărul.

Suntem alături de oameni, venim cu măsuri de sprijin activ pentru aceştia şi ne asumăm răspunderea luată. Asta înseamnă guvernarea liberală”, transmite George Lazăr.

I.C. (sursa grafic- PNL)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.