Mara Calista- deputat PNL Neam: ”Un nou pas important a fost realizat pentru a veni în sprijinul persoanelor cu autism. Analiza comportamentală aplicată este acum recunoscută și reglementată în cadrul Colegiului Psihologilor din România. Sunt recunoscătoare că prin colaborarea cu cei de la Institutul ABA România, cu susținerea Autism Voice, Help Autism, Lumea lui Arthur am reușit să facem mai multe demersuri pentru a ajunge aici.

Vor exista cursuri de formare de lungă durată recunoscute de Colegiul Psihologilor pentru psihologii care vor să obțină dreptul de liberă practică în analiza comportamentală. Mai multe chiar, pentru persoanele care au experiență anterioară și cursuri de formare în analiza comportamentală, în afara țării sau în România, există o procedură de grandparenting și își vor putea obține dreptul de liberă practică pe treptele autonom, specialist sau principal în funcție de experiența ce poate fi demonstrată.
Fiecare dintre noi poate contribui la integrarea acestor persoane în societate, pentru a le arăta că ne pasă. Persoanelor afectate de tulburările din spectrul acestei afecțiuni pot fi recuperabile dacă sunt diagnosticate din timp și încep terapia.
Până în prezent, cu suportul colegilor din Parlament și din Guvern am creat cadrul legal pentru asigurarea accesului imediat și nediscriminatoriu la serviciile conexe actului medical pentru toate persoanele diagnosticate cu tulburări de spectrul autist și pentru decontarea intervențiilor terapeutice. Totodată, în februarie 2022 a fost inclusă în COR ocupația de analist comportamental.”
I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.