Ministrul Educatiei, Liviu Pop a sustinut astazi o conferinta de presa la Piatra- Neamt. Initial, dupa intalnirea cu directorii de scoli din judetul Neamt, fusese anuntata o declaratie de presa, adica ministrul zicea ce voia el fara sa-l intrebe nimeni nimic. Dupa ce jurnalistii au juns in sala, probabil dupa ce s-a luat act de nemultumirea acestora, s-a revenit asupra deciziei si pana la urma Liviu Pop a sustinut o conferinta de presa, cu intrebari cu tot.

Chiar si asa, conferinta de presa a inceput cu mai bine de zece minute intarziere, desi ministrul Pop era in sala, insa vorbea la telefon plimbandu-se de ici colo, ca si cand jurnalistii nici n-ar fi existat.

Ba chiar la un moment dat, Liviu Pop s-a oprit in fata unui pian aflat in sala si in timp ce vorbea la telefon a incercat cateva note la clape, a mai dat o replica tot la telefon desigur si a mai incercat o gamă in timp ce reprezentantii presei îl ”admirau” din spate.

In cadrul conferintei pe care a sustinut-o alaturi de Viorel Stan, seful Inspectoratului Scolar Judetean,  Liviu Pop a anuntat ca banii pentru salariile cadrelor didactice nu vor mai trece prin Consiliile Locale: ”Prin Ordonanta de Guvern de saptamana aceasta, banii pentru plata salariilor din invatamant nu vor mai merge prin Consiliile Locale. Circuitul va fi minister- inspectorat- unitate de invatamant”, a spus ministrul.

El a anuntat si ca in perioada imediat urmatoare, va fi organizat un concurs pentru autorii de manuale si a mentionat ca ministerul pe care il conduce are cel mai mare buget din ultimii 10 ani si este in graficul Programului de Guvernare. De asemenea, in cea mai mare parte a conferintei au fost prezentate mai multe proiecte viitoare pe care Ministerul Educatiei le va implementa candva.

Ministrul Educatiei este la primul tur al tarii dupa cum a declarat chiar el. Acesta dureaza de 2 luni si jumatate si are drept scop consultari publice pe tema reformei si problemelor curente din invatamant.

De la Piatra- Neamt nu au lipsit nici greselile de exprimare care l-au facut vestit pe Liviu Pop: ”clasa a-ntâia”, ”clasa unu si clasa doi”, ”tehnică care”.

Ionut CORFU

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.