Actualizare: Vezi AICI- PSD Neamț, replică pentru liberali: PNL Neamț „dansează“ pe spinarea unui copil greu încercat de soartă

Stirea initiala: PNL Târgu Neamț reactioneaza după cazul prezentat ieri de tvmneamt in articolul Copil cu handicap grav (6 kg la un an și jumătate), lăsat în voia sorții de Comisia pentru Protecția Copilului Neamț: ”Indiferența PSD poate ucide! Cei vinovați trebuie să plătească”, spun liberalii, intr-un comunicat de presa.

Cazul copilului subnutrit din Târgu Neamț, lăsat în voia sorții timp de patru luni de către autorități, scoate la iveală încă o dată o cruntă realitate, pe care Daniel Harpa și Ionel Arsene, binomul din fruntea PSD Neamț, încearcă din răsputeri să o ascundă. Din nefericire, indiferența acestora poate duce la tragedii inimaginabile, abil ascunse de ochii opiniei publice.

Este de neconceput ca un copil în vârstă de un an și jumătate să cântărească doar 6 kilograme, să fie la un pas de moarte, iar autoritățile locale și cele județene să ignore drama unei ființe umane, deși dețin toate pârghiile necesare și, mai mult, au și datoria să ia măsuri concrete. Lăsat în voia sorții sau aruncat dintr-o parte în alta, puțin a lipsit ca acest copil să nu moară.

După un asemenea incident, cei vinovați trebuie să plătească. Cel puțin cu funcția. Este greu de crezut însă că Daniel Harpa, preocupat mai mult de festivisme, va lua măsuri, la fel ca și mentorul său, Ionel Arsene. Anticipăm că nici măcar scuze publice nu vor prezenta, nu-și vor recunoaște nicio greșeală, încă o dovadă a aroganței și suficienței de care dau dovadă, deși ar trebui să le fie rușine. Pentru liderii PSD Neamț contează doar triumfalismul, imaginea de pe Facebook și corul de osanale al obedienților.

Cerem autorităților statului să se autosesizeze în acest caz și să înceapă cercetările pentru stabilirea vinovăției.

Doar un răspuns ferm va împiedica în viitor ca asemenea situații să devină ceva obișnuit în activitatea celor obligați să aibă grijă de viața copiilor loviți de soartă.

O ”mușamalizare” a cazului, o anchetă care va scoate doar soarta ca vinovată de situație va slăbi și mai mult încrederea oamenilor în autoritatea statului”, se arata in comunicatul semnat Andrei Aciocîrlănoaie- Președinte PNL Târgu Neamț.

I.C. (sursa foto: comunicat PNL Targu Neamt)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.