Peste 200 de jandarmi au fost mobilizat in judetul Neamt, pentru a asigura bunul mers al alegerilor parlamentare de maine, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului Judetan de Jandarmi Neamt:

”În conformitate cu prevederile Planului General de asigurare a ordinii şi siguranţei publice, aprobat de conducerea Ministerului Afacerilor Interne,  Jandarmeria  Română a dispus intensificarea măsurilor şi suplimentarea efectivelor, pentru asigurarea unui climat de ordine, siguranţă şi linişte publică, la nivel naţional, cu ocazia desfăşurării alegerilor parlamentare din acest an.

În ziua alegerilor, duminică 11 decembrie a.c., jandarmii vor asigura măsurile de ordine la 192 de secţii de votare dispuse în 140 de locaţii, aflate în responsabilitatea instituţiei, şi totodată, vor asigura protecţia Biroului Electoral de Circumscripţie Neamţ.

De asemenea, jandarmii vor avea în atenţie şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul întregului judeţ, pentru  a preveni orice incidente ce ar putea tulbura ordinea publică, precum şi pentru descurajarea faptelor antisociale, iar pentru acest lucru, jandarmii nemţeni vor fi sprijiniţi de colegii lor de la Grupărea de Jandarmi Mobilă Bacău.

Oamenii legii vor fi prezenţi în stradă şi vor patrula în zonele şi arterele intens circulate, manifestând o atenţie sporită în zone aglomerate precum: pieţe, gări, autogări, târguri sau alte zone şi medii cu aglomerări de persoane.

Jandarmeria Neamţ recomandă tuturor cetăţenilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură. În situaţia  în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, să solicite sprijinul celui mai apropiat echipaj de jandarmerie sau să anunţe imediat ce s-a întâmplat, prin sistemul unic de urgenţă „112”.

Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.