Procesul lui Arsene (fond plus apel), în care presedintele CJ Neamt este judecat in 3 dosare de coruptie, a ajuns deja la peste 50 de termene în aproape 5 ani de zile, scrie vestea.net. ”Încă o amânare, de peste 40 de zile, a obținut inculpatul Ionel Arsene, la termenul de azi de la Curtea de Apel Brașov. Mai exact, acel viitor termen va fi în ultima decadă din luna ianuarie, în ziua de 23.

Practic, așa se ajunge la termenul nr 6 de când procesul este la intanța brașoveană, dar putem vorbi deja de 8 termene în apel, dacă luăm în calcul și un termen la Curtea de Apel Bacău (de unde procesul a fost strămutat) și unul la Înalta Curte…

Practic, odată cu depășirea lunii decembrie, inculpatul Arsene poate bifa trecerea a 9 luni de la sentința de la începutul lunii aprilie, când a primit 8 ani și 4 luni de închisoare cu executare, prin contopirea celor 3 sentințe a câte 5 ani (pentru cele 3 fapte diferite de corupție). Reamintim că și acea sentință a venit tot după un maraton al Justiției, după 4 ani de la trimirea în judecată, timp în care s-au consumat peste 40 de termene de judecată”, scrie sursa citată.

In acest context, Ana Birchall, fost Ministru al Justitiei, se întreabă dacă nu cumva din amânare în amânare, se ajunge la prescripție, adică inculpatul va scăpa basma curată. Va răspunde cineva?, mai întreabă Ana Birchall. ”Din amanari in amanari! Poate totusi cei cu responsabilitati in domeniul justitiei (de la MJ pana la CSM si Inspectia Judiciara) se autosesizeza si iau masurile care se impun pentru a pune capat acestei mode de tergiversare a dosarelor! S-au inchis dosare, invocandu-se prescriptia, tocmai acestei retete de a o tine din amanari in amanari! Raspunde cineva? Face cineva ceva concret?”, spune Ana Birchall.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Omul a dispărut, plătește unde poate pentru a ajunge la prescripție. Asta i justiția pentru cei cu bani, o altă măsură. Ambulanța a luat cu suspendare pt mită, de ce nu spera si el

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.