Deputatul PNL de Neamt, Mugur Cozmanciuc, anuntă că instituțiile publice din România nu vor mai avea voie să solicite dosar cu șină sau orice alt obiect de papetărie pentru furnizarea unui serviciu public. Prin urmare, dosarul cu șină care a scos peri albi românilor zeci de ani de zile, și-a dat duhul, în sfârșit. Legea a fost votată ieri în Parlament și mai prevede că institutiile publice sunt obligate să asigure și copii xerox (atunci când este cazul) după documentele cerute cetățenilor.  ”Am votat pentru adoptarea legii, care a fost inițiată de colegii deputați liberali.
Cetățenii nu vor mai fi obligați să furnizeze copii ale actelor publice emise de instituții ale statului. Prin adoptarea legii, se extinde la autoritățile locale și la companiile de utilități prevederea valabilă până acum doar pentru administrația centrală.
De asemenea, toate instituțiile publice sunt obligate să pună la dispoziţia cetăţenilor, în mod gratuit, nu doar în format fizic, ci şi electronic, modele de formulare sau cereri aferente tuturor serviciilor publice furnizate.
Totodată, instituţiile care solicită copii pe hârtie ale unor documente, altele decât cele emise tot de către instituţii publice, vor asigura, în mod gratuit, fotocopierea acestora”, transmite Cozmanciuc.
I.C. (sursa foto: facebook- Mugur Cozmanciuc)
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.