Cineva s-a suparat rau pe Mega Travel. Nu ca am lua noi apararea companiei, ba chiar din contra, cand a fost cazul am ”taxat-o” (Vezi AICI- Calatori umiliti, asa arata un microbuz de transport persoane).

Administratorul companiei a fost amendat de politistii locali din Piatra- Neamt pentru extinderea unor lucrari fara autorizatie, la o constructie de pe str. Fermelor, anunta un comunicat al Politiei Locale. Nimic rau in asta, pentru ca legea ar trebui sa fie la fel pentru toata lumea. Numai ca nu se precizeaza cuantumul amenzii, in schimb este specificat faptul ca persoana amendata este administratorul Mega Travel.

De obicei, in comunicatele institutiilor de forta nu se dau nume de companii sau de persoane, insa cineva de la politia locala a tinut neaparat sa introduca in comunicatul sau si asta, semn ca Mega Travel a suparat foarte rau pe cineva, nu stim pe cine, insa putem doar sa banuim, pentru ca patronul are legaturi in lumea politica locala, cele mai stranse fiind in CL Piatra- Neamt sau cu un deputat PSD despre care am aflat ca nu mai este in gratiile unui importat personaj de la varful judetului si poate de acolo i se trage. Nu putem sa bagam mana in foc, dar parca prea seamana cu plata unei polite.

In acelasi comunicat se arata ca un alt cetatean a fost amendat pentru construirea unui gard fara autorizatie, insa nu i se da nici numele nici nu ni se spune daca are vreo firma sau nu.

Comunicat de presa Politia Locala:

”La data 17.08.2017, politistii locali din cadrul Compartimentului de Disciplina in constructii, au  sanctionat contraventional pe numitul S. V. C. care, in calitate de administrator al S.C. MEGA TRAVEL SRL,  a procedat la imbunatatirea constructiei pe care o detine in municipiul P.Neamt, pe str. Fermelor,  prin montarea unor panouri sandwich la exterior, realizand totodata un etaj deasupra cu destinatie birouri si apartament, fara a poseda autorizatie de construire in acest sens .

De asemenea, la data de 30.08.2017 a fost sanctionat contraventional numitul V. V. care, in calitate de proprietar al unui teren detinut pe str. Marasti din municipiul P.Neamt,  a construit la strada principala un gard metalic cu fundatie continua din beton si poarta de acces culisanta, fara a avea autorizatie de construire in acest sens.

Avand in vedere cele mai sus prezentate, aducem la cunostinta investitorilor sau a beneficiarilor imobilelor ridicate ilegal faptul ca pentru intabularea respectivelor constructii este necesara detinerea Autorizatie de construire care, in respectiva situatie, nu mai poate fi obtinuta  decat prin  intrarea in legalitate, prima etapa in acest sens fiind sanctionarea contraventionala si ulterior eliberarea tuturor formalitatilor pentru obtinerea Autorizatiei de construire.

Asadar,  obligatia legala de obtinere a Autorizatiei de construire nu poate fi eludata iar obtinerea acesteia ulterior si nu inaintea edificarii constructiei atrage costuri suplimentare constand in contravaloarea amenzilor contraventionale.”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

1 COMENTARIU

  1. Domnu’ Corfu, nu prea inteleg cum vine chestia cu nedatul numelui sau al societatii comerciale, etc. Ni se spune ca DSP a prin un srl cu marfa expirata. Numele sa ne ferim, fiindca acei “criminali” nu pun decat profitul inaintea vietii oamenilor. Cum ne ferim noi daca nu stim cine ne-a pus gand rau? Asa se gface informare? Am amendat cinci chiori si doi schipoi. Nu tat, numele lor, sa ne ferim!!!! In occident se da cu nume si prenume, sa fie de rusinea comunitatii. La noi, inca bivolul domneste !
    ADMIN: Exista reglementari legale in acest sens si e si normal sa fie asa. Poate o autoritate face o constatare gresit si se apuca sa dea numele unei companii/persoane ca fiind vinovata de cine stie ce, iar ulterior se demonstreaza ca lucrurile nu stau chiar asa, dar imaginea firmei/persoanei este deja facuta praf.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.