Desi unora li se pare absolut normal ca intr-o scoala sa se imparta pumni si palme, iata ca nu de aceeasi parere sunt si cadrele didactice de la Liceul de Chimie din Piatra Neamt. Conducerea Liceului Gheorghe Cartianu din Piatra Neamț a făcut o ancheta administrativă promptă după cazul cu bătaia de ieri (8 octombrie 2018), in urma careia a propus sancționarea a 3 elevi și a informat și Inspectoratul Școlar despre măsurile luate, informeaza vestea.net

Cei trei elevi care vor fi sanționați cu mustrare sau scăderea notei la purtare sunt elevul care lovește, elevul care în filmare apare ca lovit (dar care și el ar fi contribuit la stârnirea conflictului) dar și elevul care a filmat și a postat scena pe rețelele de socializare (gest interzis de Legea Educației).

<<Am cerut și am primit cât de repede s-a putut o informare de la doamna director Paleu. Din informare rezultă că cei din conducerea școlii nu au știut de incident ieri, când acesta a avut loc, ci au aflat azi-dimineață, după ce a apărut în presă. Au fost luate niște măsuri – deocamdată la nivel de propunere, urmând ca acestea să fie validate de forul competent – graduale, în funcție de gravitatea faptelor. Sperăm ca aceste semnale dar și măsurile luate să fie înțelese corect de toți cei care fac parte din sistemul de educație>>, a precizat pentru sursa citata, inspectorul general adjunct Ioan Milea, de la ISJ Neamț.

<<Nu e un eveniment plăcut, nu sunt adepta ascunderii gunoiului sub preș dar, din fericire, nici nu e cel mai grav episod care, din păcate, poate avea loc în școlile din România. Comisia din școală care a analizat incidentul a ajuns la niște concluzii pe care le/am remis și conducerii Inspectoratului. Deocamdată vorbim de niște propuneri de sancțiuni care, din câte îmi dau eu seama, poate cu ușoare reajustări, au toate șansele să fie validate. E vorba de doi elevi din clasele mari, de profesională, implicați în conflictul spontan. Nu sunt adepta exmatriculării decât în cazuri de o gravitate ieșită din comun pentru că interesul adolescenților este ca ei să rămână în sistemul de învățământ. E ușor să exmatriculezi dar menirea noastră de dască este să educăm și asta trebuie să facem>>, a declarat pentru  vestea.net si profesorul Mariana Paleu, directorul Colegiului Tehnic Gheorghe Cartianu.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

2 COMENTARII

  1. Evenimentele care s-au petrecut în liceul de la poalele, muntelui Pietricica și drumul spre Savinest, Bacău lasă de dorit. Asemene incidente se petec pentru faptul ca nu mai exista exigenta în scolii.Venind cu aceasta știre va spun ca în locul în care se afla acest liceu bunica mea a avut casa și teren luat de comuniști.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.