Dupa megascandalul cu manifestarile de Centenar, prefecta judetului Neamt, Daniela Soroceanu a iesit la o ceremonie. Si nu cu oricine, ci cu colonelul Sebatian Cucos, cunoscut si ca omul care a coordonat represaliile de la protestul de pe 10 august, cand mii de oameni nevinovati au fost haituiti si calcati in picioare de jandarmi la Bucuresti, Cucos fiind la acea vreme, seful Jandarmeriei Romane.

47301057_810598475956315_5388908153624592384_o-1

Festivitatea la care cei doi au participat umar la umar, s-a desfasurat cu ocazia inaugurarii unui post de jandarmi in comuna Baltatesti, se anunta intr-un comunicat al Jandarmeriei Neamt. In comunicat nu se precizeaza la ce va folosi postul respectiv, si de ce era necesar un post de jandarmi acolo si nu in alta parte. Probabil ca va fi tot un loc unde niste baieti orientati vor taia frunze la caini cat e ziua de lunga, poate tot ca paznici pe la usi de stareți de mănăstiri, pe salarii deloc mici si cu dotari la care politistii abia viseaza, iar cand va fi nevoie de ei, ori vor fi in concediu (cum s-a intamplat la bataile de strada din Targu Neamt), ori vor astepta sa vina mascatii, cum s-a intamplat la bataia intre interlopi de la inceputul lunii noiembrie, din Piatra Neamt.

Nu se precizeaza in comunicat nici macar cati jandarmi vor fi angajati la postul de la Baltatesti, in schimb, se arata ca fostului sef al Jandarmeriei i s-a prezentat onorul militar, dupa care se prezinta lista cu politicienii care au participat la ceea ce purtatorul de cuvant al jandarmilor nemteni numeste ”un moment semnificativ in existenta institutiei”

Comunicat de presa Jandarmeria Neamt:

Inaugurarea Postului de Jandarmi Bălțătești

 Joi, 6 decembrie a.c., Jandarmeria Neamț a marcat un moment semnificativ în existența instituției: inaugurarea Postului de Jandarmi Stațiune Balneoclimaterică Bălțătești.

Festivitatea a avut loc la sediul Primăriei Bălțătești, locație în care se regăsește și sediul structurii de jandarmi nou înființate, și a debutat cu onorul militar prezentat colonelului Gheorghe Sebastian Cucoș din cadrul comenzii Jandarmeriei Române.

De asemenea, la activitate au luat parte: doamna Prefect, Daniela Soroceanu, președintele Autorității Teritoriale pentru Ordine Publică Neamț, domnul Adrian Bourceanu, Inspectorul Şef al IPJ Neamţ, Comisar şef de Poliţie Paul Tablan, doamna primar Emilia Acozmei împreună cu echipa managerială a Primăriei Bălțătești, precum şi alţi reprezentanți de seamă ai instituțiilor cu care instituția noastră cooperează.

În continuare, participanții au asistat la ceremonialul religios și la inaugurarea postului de jandarmi, moment marcat prin tăierea panglicii tricolore și predarea cheii sediului subunității.

La finalul evenimentului, plutonierul major Florin Ciudin, desemnat șef de post pentru perioada următoare, a fost felicitat și încurajat la început de misiune încredințată.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.