Prefectul Adrian Niță dinamitează PSD. Acesta a declarat ieri în emisiunea ”Revista presei altfel…” de la Monitor TV, că PSD-iștii ar fi făcut înțelegeri (nu a folosit termenul ”blat”, dar l-a confirmat când a fost pronunțat de moderatorul Cezar Filip) cu liberalii la Piatra Neamț, nu de ieri de azi, ci în ultimii 20 de ani. Niță nu dă nume și nici indicii temporale concrete, ceea ce ar însemna că toți cei care au condus în ultimii 20 de ani PSD Piatra Neamț, PSD Neamț (fără binecuvântare de le centru este imposibil să se facă înțelegeri cu adversarii politici), toți candidații PSD la primărie (ultimii doi au fost Liviu Harbuz și Răzvan Cuc), dar și toți consilierii locali, ar fi fraternizat cu liberalii. În opinia prefectului, acesta ar fi și motivul pentru care PSD nu a mai avut primar la Piatra Neamț în ultimele două decenii. 

Eu cred că, până acum, conjunctural sau din cauza unor înțelegeri, nici nu avea cum să câștige PSD-ul Piatra Neamț-ul. Dar vă garantez că o să aibă opoziție PNL-ul.

Apropos de înțelegeri, am văzut că mulți se lansează și se anunță, că sunt posibil candidați. Eu cred că se grăbesc, cu toții și cred că o fac –nu aș vrea să o cred, de fapt– în urma unor astfel de înțelegeri cum au mai fost și în ultimii 20 de ani, înțelegeri care au permis, practic, ca orașul să nu aibă și o altă variantă de conducere decât cea de dreapta”, a spus Adrian Niță.

Întrebat de moderator dacă a fost blat, Niță a confirmat: ”Cu siguranță a fost”. Referitor la ”candidații care se grăbesc”, Niță pare să aibă dreptate, pentru că în PSD se vorbește pe la colțuri că un grup de 8 devenit între timp de 5 după ce 3 au fost exilați, autointitulat ”grupul decidenților politici din PSD”, din care fac parte și 3 traseiști (2 mai vechi, unul mai nou) veniți de pe dreapta, ar fi stabilit deja candidatul pentru primăria Piatra Neamț, acesta (sau aceasta) fiind unul care să nu-i pună probleme primarului Andrei Carabelea. Faptul că Niță face aluzie la asta, înseamnă că știe despre grupul din umbră, știe și ce se pune la cale acolo și își ocupă poziția în tranșee. Știind că încă este pe lista neagră a ”noului PSD” de după fuga lui Arsene, Niță pare să fie foarte sigur pe el ieșind la atac, ceea ce înseamnă că între timp, s-ar fi putut forma în partid încă un grup, ceva mai conservator, care tocmai s-a activat.

Niță a continuat: ”Nu blat, înțelegeri… Cred că într-o societate sănătătoasă și într-un mediu politic sănătos, a avea opoziție este benefic. Cred că este foarte important ca această conducere a Primăriei și acest partid să și aibă opoziție la Piatra Neamț.

Nu vreau să vă întreb unde e sediul PSD pentru că dvs sunteți din presă. Dar dacă întrebi mulți pietreni unde e sediul PSD la Piatra Neamț, probabil că nu știu. Adică nici măcar vizual nu a existat până acum… Garantez că o să ne simțim. O să-l punem pe hartă… Și nici nu vor mai fi înțelegeri cum au fost în trecut (…)Păi că de asta tot spun. Că stai, că orașu-i de dreapta. Nu, domle,  nu-i de dreapta. Nu a avut o stânga, ca variantă.

Niță spune că garantează că nu vor mai fi înțelegeri, poziționându-se astfel, ca lider de fier în PSD, adică el dă direcția. Faptul că garantează și având în vedere că nu obișnuiește să blufeze, înseamnă că este foarte sigur de viitorul lui politic în PSD.

Evident, declarațiile lui Niță, care nu este doar ditamai prefectul PSD, ci pe lângă funcția de președinte PSD Piatra Neamț, deține și a doua funcție în PSD Neamț, cea de prim- vicepreședinte, au produs iritare la vârful partidului, sau cel puțin în ”grupul decidenților”, însă până astăzi, nu a apărut nicio reacție oficială, nici de confirmare nici de respingere a acuzațiilor acestuia. În orice caz, ceea ce ar părea a fi o ieșire din rânduri, s-ar putea să fie pe placul multor PSD-iști care în ultimii peste 10 ani, au trebuit să tacă și să înghită deciziile venite de la un grup restrâns de oameni, iar cu o astfel de poziționare, Niță are șanse maxime să-și întărească poziția în partid.

Ionut CORFU

 

DISTRIBUIȚI

3 COMENTARII

  1. Înseamnă că toate blaturile au fost făcute și cu girul (încă) protectorului său Arsene. Și mi-e greu să cred că nu știa. Încearcă o repoziționare ca să câștige adepți în PSD dar nu păcălește pe nimeni. Este copie la indigo cu tovarășul lui, Panaite, forme fără fond.

  2. Te-ai trezit,ora ai visat urat și te-ai speriat, ora și ce baba știe asta ,pai cine a luat contracte de la primăria lui Carabulea de 300 de milioane de euro , la mobilitatea urbana, nu a ajuns nimic la mata,sau tea pus Harpa sa latri , pai tot județul știe numai prefectul nu, hai bre

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.