Protestele fermierilor și transportatorilor se extind și în Neamț, dar, potrivit Sindicatului Polițiștilor Europol Neamț, ”șeful Biroului Ordine Publică de la Poliția Municipiului Roman, Inspector Bulai Ionuț, se pregătește să pună în aplicare dispozițiile superiorilor, acelea de înăbușire a protestelor fermierilor”, se arată într-o postare pe pagina de facebook a sindicatului.

Sindicaliștii fac publică o captură de ecran de pe un grup de comunicare al polițiștilor din Neamț, unde se face un rezumat al locurilor unde se adunau protestatarii în această dimineață. Datele exacte sugerează că protestatarii sunt atent monitorizați, probabil tot de polițiști puși să adune informații, ceea ce înseamnă că de la nivel central MAI, s-a dispus o adevărată operațiune de obținere de informații și de împiedicare a protestatarilor să se manifeste, pentru asta fiind folosiți polițiștii, care au cu totul alte atribuții. Pe captura de ecran se mai observă ordinul: ”Pentru cei P să fiți pregătiți în caz de nevoie”. ”P” înseamnă polițiștii prezenți la serviciu.

Într-o discuție pe whatsapp le spune subalternilor să fie pregătiți pentru a interveni la nevoie deoarece în parcări se adună multe tiruri și tractoare.
Așa i-o fi dispus șeful IPJ Neamț?
Ne miră excesul de zel al acestui ofițer de poliție care nici măcar nu cunoaște bine străzile orașului, deși e direct răspunzător de siguranța cetățenilor.
La protestele polițiștilor stătea ascuns sub fusta funcției de șef.
La protestele cetățenilor sătui de abuzurile autorităților se aruncă de partea cealaltă a baricadei, cu scut în mână și cu cască de protecție.
Sistemul asta s-a îmbolnăvit rău.
La Constanța un luptător SAS a amenințat cu arma niște cetățeni pașnici.
În tară șefii din poliție execută orbește dispozițiile unui ministru care și-a scăpat în chiloți substanța fecaloneuronică după ce i-au paralizat mușchii de frica protestelor!”, se mai arată în postarea Sindicatului Europol Neamț, care mai transmite că polițiștii susțin protestele.
Totodată, sindicaliștii reamintesc ce spune Constituția României, la capitolul Drepturile şi libertăţile fundamentale:

ARTICOLUL 39
Libertatea întrunirilor
Mitingurile, demonstraţiile, procesiunile sau orice alte întruniri sunt libere şi se pot organiza şi desfăşura numai în mod paşnic, fără nici un fel de arme.
Și Sindicatul Europol- central reclamă că polițiștii sunt folosiți pentru intimidarea protestatarilor, de parcă cineva la nivelul Guvernului, vrea cu orice preț să toarne gaz pe foc și să calce în picioare orice drepturi și libertăți: ”Zilele acestea am ajuns din nou într-una dintre cele mai penibile situații ca instituție.
Coaliției de guvernământ îi este frică de democrație și folosește polițiștii și jandarmii să intimideze cetățenii. În cazul de față fermierii și transportatorii. Sunt momente care ne aduc aminte de pandemie, cu ordonanțele militare ILEGALE și cu armata scoasă pe străzi, tot la intimidare. Din păcate, după acțiunile dispuse de ministrul Predoiu și secretarul de stat Despescu, sunt create premisele unui nou “10 august”.
Da, ne-au pus politicienii să fugărim fermierii și transportatorii. Să le blocăm accesul pe drumurile publice, să îi oprim ca nu cumva să ajungă în fața Guvernului, să-și exercite dreptul de a manifesta, prevăzut de art. 39 din Constituție. De ce facem referire tocmai la Constituție? Pentru că polițiștii și jandarmii, la începutul carierei JURĂ să apere Constituția, chiar cu prețul vieții!
Față de mii de polițiști s-a pus presiune în aceste zile să facă ORICE pentru a bloca fermierii pe drumurile publice. Și când spunem ORICE, ne referim inclusiv la situațiile în care le-au cerut să plaseze autospecialele perpendicular pe sensurile de deplasare de pe drumul public pentru ca protestatarii să nu poată să înainteze. Li s-a cerut polițiștilor să culeagă informații din orice sursă ca mai apoi să folosească orice canale pentru a-i bloca.
Evident, toate aceste demersuri sub ,,îndrumările ” amenințătoare ale unor șefi, slugi ale oamenilor politici, de regulă “împuterniciți” sau “desemnați” care nu cârâie în fața ordinelor venite din partea celor care ocupă funcții politice, respectiv Predoiu, secretarul de stat Despescu sau șeful Poliției Române, care ocupă tot o funcție politică, fiind numit de ministrul de interne în funcție.
În cele două imagini aveți dovada celor afirmate mai sus. În prima poză avem extras dintr-o procedură a poliției rutiere unde se stipulează INTERDICȚIA de a bloca drumul public cu autospeciala de poliție. În a doua poză sunt îndemnurile adj insp șef de la IPJ CS, cel care în trecut amenința polițiștii care și-au permis să îi sancționeze pe cei care transportau lemne ilegal, însă, de această dată le cere subalternilor săi, să culeagă informații, să îi urmărească și să îi blocheze pe cei care vor să manifeste pașnic. Totul în numele partidului!
Le cerem polițiștilor/jandarmilor să refuze dispozițiile/ordinele ilegale și să nu facă compromisuri pentru a salva clasa politică și guvernanții de contactul cu realitatea din țară. Nu vă sacrificați pentru guvernanții care nu au dat doi bani pe drepturile voastre, chiar de curând, când s-a pus problema aplicării legii salarizării. Pentru cetățenii care critică și condamnă polițiștii pe care îi văd în stradă, să știți că nu sunt ei de vină, ci șefii lor care îi obligă la aceste gesturi. Iar celor care ne conduc le spunem JOS LABELE de pe structurile MAI. Poliția și Jandarmeria sunt în slujba cetățenilor, nu a celor care azi ocupă vremelnic funcții politice de conducere în instituțiile statului!
Ionut CORFU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.