Daniel Vasilică Harpa, primarul PSD de Targu- Neamt a avut ieri o reactie pe contul lui de facebook, la valul de reclamatii din partea cetatenilor nemultumiti de starea dezastruoasa a infrastructurii din orasul de sub cetate. El recunoaste ca mai sunt si nemultumiri, dar sustine ca orasul pe care-l pastoreste se dezvolta continuu de 6 ani, adica de cand este el primar. Harpa spune ca in cei 6 ani, la Targu Neamt au ajuns cam 6 milioane de euro de la Guvern numai prin PNDL 1 si tine neaparat sa-i multumeasca pentru asta lui Ionel Arsene: ”Da, încă mai sunt multe de făcut, dar multe s-au și făcut în ultimii ani. Și am să vă dau un singur exemplu, care poate vă va reaminti că Târgu Neamț este într-o continuă dezvoltare de 6 ani încoace, și nu doar pe hârtie: peste 29.174.112 lei (peste 6 milioane euro) au fost alocați de la bugetul de stat numai prin programul PNDL 1. 
Bani primiți în timpul guvernării PSD și cu sprijinul domnului Ionel Arsene- președintele Consiliului Județea Neamț. Mulțumesc!”, spune Daniel Vasilica Harpa.

Primarul de Targu Neamt atrage atentia ca primaria condusa de el nu incaseaza 6 milioane de euro din taxe si impozite nici in 3 ani de zile, adica cetatenii n-ar trebui sa aiba atatea pretentii din moment ce nu contribuie cu bani mai multi la bugetul local. ”Dacă facem o comparație cu bugetul local, atâția bani nu încasează primăria din Taxe si impozite, nici măcar în trei ani de zile!!! Cei peste 6 milioane de euro, nerambursabili, au fost obținuți de la Guvern pentru realizarea a 14 obiective de investiții majore…”, spune Harpa, afirmatie la care adauga o lista cu investitii. El nu explica si ce îl opreste sa puna la punct o strategie prin care primaria sa obtina mai multi bani din venituri proprii. De exemplu, ar putea sa propuna un plan de atragere a investitorilor, sau si mai simplu, sa mai reduca din personalul angajat in primarie sa taie frunze la caini, pe baza de nepotisme sau relatii la partid.

Cetatenii nemultumiti nu sunt de aceeasi parere cu primarul Daniel Vasilica Harpa si îl contrazic in zeci de comentarii, cu argumente, poze si filmari de pe strazi din oras reabilitate in bataie de joc sau transformate in mocirla. Cateva comentarii, mai jos:

Vlad Rusu Imi pare rau dar nu pot sa va laud pe moment ce iti rupi cauciurile in orasul in care imi plătesc taxele la zi dar asta nu are importanta. Ziceam ca nu am sa mai merg la vot, dar cred ca am sa merg anume sa nu se piardă aiurea un vot….fata de dl viceprimar, dl primar nu a avut amabilitatea să bage în seamă aceste probleme, roti rupte in gropile din orașul pe care îl administrează. Îmi pare tare rau ca v-am votat.

Dumitriu Ioan După cum văd e dezastru cu străzile in Tg. Neamt. Nu se ridică un pai.Am tot vorbit de str. Gloriei dar degeaba. S-au facut niste gropi de rupi masina in doua. Au dispărut coșurile de gunoi, indicatoare rutiere. Cand ploua nu se poate traversa strada. Ma uit cu jale la copiii care merg la școală care fac slalom printre masini si bălți ca nu există nici trotuar.

Cristian Atomei Domnule Daniel Harpa, dacă asfaltați o stradă doar pe jumătate, iar apoi vă lăudați ca ați asfaltat-o toată, eu când vin la primărie să îmi achit impozitul, dacă achit doar jumătate, se pune ca l-am achitat pe tot?!

Postarea integrala a primarului Daniel Vasilica Harpa, poate fi vazuta AICI

Reamintim ca in urma cu cateva zile, pe retele de socializare a circulat un clip video cu o strada foarte circulata din Targu- Neamt, aflata intr-o stare dezastruoasa. Imaginile au ca fond sonor o melodie cu refrenul ”Asculta ce-ti spun, cine sta in Targu Neamt este nebun”

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.