CJSU Neamt (Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta) a instituit restrictii in comuna Făurei, unde incidenta de raspandire comunitara a depasit astazi 6 la mie. Astfel, printre restrictii re regaseste interzicerea iesirii din case (cu anumite exceptii) dupa ora 20 pana la ora 5, in zilele de vineri, sambata si duminica, sau organizarea de evenimente private, ca nunti si botezuri.

Restrictiile intră în vigoare începând cu data de 30 septembrie 2021, ora 08.00, pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi analizate la expirarea perioadei de 14 zile, în funcţie de incidenţa cumulată a cazurilor, anunta Prefectura Neamt.

 Lista restrictiilor pentru comuna Făurei:

Art. 1. (1) Se interzice organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte, în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 locuitori.

(2) Se interzice organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive-in în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 locuitori.

(3) Se interzice organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale, în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 locuitori.

(4) Se interzic activităţile recreative şi sportive desfăşurate în aer liber în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 locuitori.

(5) Se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 locuitori.

(6) Se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 20,00 – 5,00, în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, cu următoarele excepţii:

  1. a) deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi;
  2. b) deplasarea pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;
  3. c) deplasări în afara localităţilor ale persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  4. d) deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie;

(7) Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase din comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 locuitori.

(8) Este permisă activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, din această localitate, doar pentru persoanele cazate în cadrul unităţilor respective.

(9) Prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice sunt permise, în comuna Făurei, judeţul Neamţ, în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin Ordinul comun al ministrului sănătăţii, al ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor

(10) Se interzice activitatea în baruri, cluburi şi discoteci în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 locuitori.

(11) Se instituie obligaţia pentru operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, să îşi organizeze şi să îşi desfăşoare activitatea în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 5,00 – 18,00, în comuna Făurei (6,31), unde incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori. Unităţile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum şi operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane şi rutier de mărfuri îşi pot desfăşura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecţie sanitară.

(12) Se suspendă activitatea operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport şi/sau fitness în comuna Făurei (6,31), unde se constată că incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori.

I.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.