Comunicat de presa, PSD Neamt: A fost lansată Alianța pentru Modernizarea Neamțului 2020

* PSD – PPU – ALDE au candidat comun pentru președinția Consiliului Județean Neamț, actualul lider al legislativului nemțean, Ionel Arsene * reprezentanții celor trei partide semnatare ale alianței vorbesc despre continuitate în administrație, scopul comun fiind modernizarea județului

Trei formațiuni politice – PSD, PPU-Social Liberal și ALDE – au pus astăzi, 8 august 2020, la Piatra Neamț, bazele unei alianțe care va funcționa la alegerile locale de luna viitoare, pentru câștigarea Consiliului Județean Neamț.

Ionel Arsene, actualul președinte al legislativului nemțean, este candidatul „Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020“, pentru un nou mandat de președinte. Din partea PPU-SL, la lansarea noii alianțe a participat președintele interimar Teodor Meleșcanu, iar actualul vice al Consiliului Județean Neamț Ion Asaftei, prezent și el la eveniment, reprezintă ALDE în noua structură politică.

Ionel Arsene a vorbit despre preocuparea comună a celor trei formațiuni, reunite acum sub umbrela aceleiași alianțe. „Continuitate! Acesta este planul meu și al colegilor de față, pentru următorii 4 ani, când ne gândim la județul Neamț! Vreau să termin ceea ce am început ca președinte al Consiliului Județean și să realizez ceea ce iși doresc nemțenii.

Am lucrat continuu cu motoarele turate! Ceea ce am realizat în acest mandat, ajuns acum la final, depășește cu mult ceea ce s-a făcut în Neamț în ultimii 30 de ani. Dar, repet, mai sunt lucruri de făcut și tocmai de aceea îmi doresc un nou mandat de președinte al Consiliului Județean!

Pentru a continua performanța în administrație, astăzi am pus bazele «Alianței pentru Modernizarea Neamțului 2020», între PSD, Partidul Puterea Umanistă și ALDE. Alături de vicepreședinții cu care am colaborat până acum, am crescut nivelul de trai al cetățenilor din Neamț. Tot alături de ei vreau să continui dezvoltarea județului nostru și de aceea aveam această alianță pentru Consiliul Județean. Sloganul meu este «Fapte, nu vorbe!».

Pentru asta este nevoie de continuitate în administrarea zonei în care trăim. Nemțenii văd ce am realizat pentru județul nostru și sunt convins că și ei își doresc continuitate. Sunt sigur că așa va fi, pentru următorii 4 ani!“, a declarat președintele PSD Neamț, Ionel Arsene.

Județul Neamț, mai dezvoltat ca niciodată în acest mandat

Conform datelor oficiale, în anul 2019, județul Neamț a înregistrat cea mai mare creștere economică la nivel național, iar în intervalul 2016 – 2019, PIB -ul județului a crescut cu 40% și PIB -ul /cap de locuitor a crescut cu 35%. De asemenea, s-au făcut 8.700 de noi angajări, reprezentând o creștere cu 11%, iar rata șomajului a scăzut cu 26%.

„În mandatul meu, în perioada 2016 – 2020 am dublat bugetul Consiliului Județean Neamț prin atragerea de fonduri externe, iar bugetul unităților din subordinea Consiliului Județean Neamț a crescut cu 70%. Peste 350 milioane de euro au fost investiți în drumuri, sănătate, educație, programe sociale, cultură și turism. 1 miliard lei s-a investit numai în drumurile județene.

M-am angajat că modernizez 90% din drumurile din județ și m-am ținut de cuvânt. Altă prioritate a mandatului meu este sistemul sanitar. 21,5 milioane euro reprezintă cea mai mare investiție făcută vreodată în modernizarea, dotarea și funcționarea spitalelor din județ, iar în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț am investit peste 17 milioane euro pentru modernizare, dotare și buna funcționare. Și celorlalte domenii de activitate le-am acordat importanța cuvenită! Modernizăm transportul public, am investit în educație, protecția mediului, în turism și conservarea ariilor naturale protejate.

Sunt probleme reale pe care am căutat să le soluționez, alături de cei doi vicepreședinți cu care am făcut echipă – Ion Asaftei și Laurențiu Dulamă – și cu care îmi doresc să continui performanța în administrația județeană nemțeană“, a mai spus Ionel Arsene.

Printre primele proiecte care urmează să debuteze în județ este construirea noului spital de urgență la Piatra Neamț, investiție ce va depăși 250 milioane de euro.

Atât președintele PPU, Teodor Meleșcanu, cât și președintele ALDE Neamț, Ion Asaftei, au vorbit despre crearea, la Neamț, a unei alianțe bazate pe încredere și respect reciproc între semnatari și dorința fiecăreia dintre cele trei formațiuni de a moderniza Neamțul.

(P)

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.