Intalnire de grad ZERO in aceasta dupa-amiaza (25 mai) in parcul din centrul orasului Piatra- Neamt. Doi oameni care sunt total pe contrasens unul cu celalalt au fost surprinsi dandu-si mana, iar dovada (poza) a ajuns la redactia tvmneamt. Fara aceasta imagine, nimeni n-ar fi crezut vreodata ca protagonistii ar fi facut acest gest. Este vorba despre prefectureasa Daniela Soroceanu care a dat interzis pentru o parte a presei, inclusiv pentru vestea.net la informatiile din prefectura, si tizul ei, jurnalistul Daniel Vinca, cel suparat pe prefectureasa, ati ghicit, pentru ca site-ul de stiri pe care-l detine (vestea.net) este tratat cu alta masura decat restul presei. Drept urmare, dupa instalarea in functie a Danielei Soroceanu, publicatia vestea.net nu a fost deloc prietenoasa cu prefectureasa, sentimentele de usoara dusmanie (desigur, profesional si institutional vorbind) fiind reciproce intre cei doi, iar conflictul parea de neoprit.
Ei bine, poza surprinsa astazi la un eveniment petrecut in locul amintit sugereaza exact opusul situatiei de pana acum si a fost o scena care i-a lasat pe multi dintre cei prezenti cu gura cascata, ba chiar daca ne uitam cu atentie la poza, pare ca doi trecatori din planul secund se crucesc. Publicam forografia exact asa cum ne-a fost furnizata, fara sa umblam deloc la ea, tocmai pentru pentru a nu crede cineva ca e trucaj.
Fiind mai curiosi din fire, si pentru a inlatura orice suspiciune de regie l-am contactat pe Daniel Vinca pentru o confirmare sau infirmare a ceea ce vedem in poza, adica o strangere de mana calduroasa cu cea pe care in ultimele doua luni nu a menajat-o deloc. Ca o paranteza fiind spus, o declaratie de la prefectureasa Soroceanu n-am putut obtine, pentru ca si tvmneamt este trecut in categoria presei cu care nu se discuta.
Iata declaratia lui Daniel Vinca (vestea.net):”Ne-am întâlnit pe o alee a Festivalului Lada de Zestre şi momentul a fost cumva gestionat, provocat de Adi Niţă, purtătorul de cuvânt de la Prefectură, cu o glumă gen „Să vă fac cunoştinţă”. Eu făcusem şi o fotografie cu doamna prefect lângă un stand iar când dumneaei a întins mâna, fireşte că i-am răspuns gestului. Până la urmă suntem oameni nu sălbatici şi chiar dacă avem puncte de vedere diferite pe anumite subiecte – inclusiv pe colaborarea instituţională Prefectură-Presă – nu înseamnă că trebuie să coborâm sub standardul unor comportamente rezonabile. Personal am în general o reticenţă în a întinde mâna unor persoane care coboară nivelul discuţiei la nivel de mocirlă, dar nu e cazul în ce o priveşte pe doamna Soroceanu, pe care nu am văzut-o exprimându-se în spaţiul public într-un limbaj care să nu-i facă onoare”.
Tot de la Daniel Vinca, aflam ca pana la urma, din strangerea de mana a celor doi, cineva are de castigat. Este vorba despre Bogdan, un baietel de 11 ani care are nevoie de ajutor pentru a supravietui, fiind grav bolnav, cazul fiind adus pentru prima data in atentia opiniei publice, de publicatia lui Daniel Vinca: „Am vorbit cam 5 minute, pe cazul lui Bogdan, băieţelul de 11 ani care are nevoie de transplant dublu de plămâni, subiect adus în discuţie de doamna prefect care a punctat faptul că Vestea a scris acum câteva zile despre acest subiect. Un caz deocamdată trist care arată că sunt atâtea probleme mult mai importante decât anumite orgolii sau fitile pe care le mai bagă unii. Suma care trebuie strânsă pentru Bogdan este infernal de mare şi apreciez si apelul public facut de doamna Soroceanu in acest sens”, a mai precizat Daniel Vinca.
Acum nu mai ramane de vazut decat daca la urmatoarea conferinta de presa de la prefectura, va primi invitatie oficiala si vestea.net
Ionut CORFU
Loading...
DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.