Actualizare stire- 1 martie: Vezi AICI! Sorina Pintea, primul mesaj, după ce a fost arestată: Nu a existat un flagrant. O înscenare, jocuri politice murdare!

Actualizare stire: Tribunalul București a decis, sâmbătă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru al Sănătății, Sorina Pintea. Ea este acuzată că a luat de mită sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, bani ce reprezintă un procent de 7% din valoarea unui contract. Decizia nu este definitivă. Fostul ministru poate face contestație.

Stirea initiala: Sorina Pintea, fostul Ministru al Sanatatii in Guvernul Dancila, a fost reținută pentru 24 de ore in aceasta dimineata, informează procurorii Direcției Naționale Anticorupție. Ea este acuzata de luare de mită în formă continuată dupa ce ar fi cerut mita de la o firma, in calitate de director al Spitalului din Baia Mare. ”În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, informeaza DNA.

In urma cu exact un an, in toiul scandalului medicilor ortopezi de la Spitalul Judetean Neamt, acuzati de DGA de luare de mita in valoare de sute de mii de euro, Sorina Pintea era in vizita in judetul Neamt. Pe 6 martie, aceasta facea declaratii la Piatra Neamt si spunea ca ”managerii (n.n. de spitale) trebuie să eficientizeze activitatea spitalelor și să îmbunătățească actul managerial”. Despre cazul celor 5 medici prinsi cu șpagă, spunea ca ”în cazul secției de Ortopedie trebuie să primeze prezumția de nevinovăție, să plătească cine e vinovat și să încheiem fenomenul de „telejustiție”!”. Sorina Pintea mai declara la vremea respectiva că speră  că a scăzut corupţia din spitalele publice, dar este convinsă că mai există cazuri punctuale. Dupa doar un an, pe 29 februarie 2020, Sorina Pintea avea sa fie in exact aceeasi situatie.

Ionut CORFU

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.