Desi mai sunt cam 4 saptamani pana ce se va merge la urat cu ursul, la Tarcau, jud. Neamt, ursul deja a venit. Este vorba despre un urs adevarat care da tarcoale primariei de vreo 3 zile, dupa cum se poate vedea in materialul video de mai jos.

In aceasta dimineata (4 decembrie), animalul a fost surprins chiar pe camerele de supraveghere cand alerga prin fata institutiei, inainte ca programul angajatilor sa inceapa, spre norocul acestora si al primarului Iulian Gaina, care a declarat pentru un post central de televiziune ca ”O fi vrut o audiență dar nu a găsit pe nimeni. Lăsând gluma la o parte cred ca urșii s au înmulțit foarte tare și deja dacă se plimba prin centrul comunei devin un pericol. A fost văzut la ore la care merg copiii la școala. Dimineața la 6,30-7, apoi seara când vine lumea spre casa pe la 18-19. Nu e normal sa lăsam lucrurile așa.

Tot in aceasta dimineata, in curtea Ocolului Silvic au fost gasite si urmele lui Mos Martin, lasate in trecere spre primarie.

Potrivit silviculorilor, in zona numarul urșilor este mult peste limitele normale, iar legislația nu prevede hrănirea urșilor in paduri.

Oamenii din comuna spun ca ursul a fost vazut inca de sambata seara, insa mai sunt si altii care dau tarcoale localitatii. Unii martori spun ca au vazut si cate 8 ursi in padure, in apropierea comunei, insa pana la aceasta ora nu au atacat gospodarii sau persoane, insa chiar si asa oamenii sunt speriati.

In zona a ajuns astazi si prefectul Vasile Panaite. Autoritățile spun ca problema nu va fi rezolvată prea ușor pentru ca autorizații de împușcare s-au dat extrem de greu pina și in cazurile in care urșii au atacat oamenii, iar relocarea din pădure este de asemenea o alternativa anevoioasă pentru ca peste tot populația de ursi este alarmant de mare.  Asta de acum doi ani, de când la presiunea ONG-urilor, legea a interzis vânătoarea de ursi.

Ionut CORFU

DISTRIBUIȚI

4 COMENTARII

  1. Voia sa-si achite darile… a gresit programul. Promite sa se intoarca ziua. Am discutat la telefon cu el. Era nemultumit ca i s-a marit impozitul pe barlog.

  2. Viețile oamenilor sunt nule… Nu am nimic, contra animalelor , dimpotrivă, dar consider o aberație ca un urs să umble liber în aceleași locuri pe unde trec oameni… Dar în România totul e posibil , (tot ce este anormal) , normalitatea a rămas undeva pe timpul lui Decebal.

  3. Unde sa se mai duca saracul urs daca padurile sunt taiate ? Se le faca barloc la Forestar in curte si sa le dea de mancare daca tot cara lemnul la Arabi …. ziceți mersi ca nu era seara sa fie copii in parculeț sau prin statie dimineata, toți criticati dar nu luați masuri … noi lemne de cumparat sa avem de incalzit pe iarna nu gasim dar de vandut la alții e.

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.