Cel putin 13 strazi au fost complet reabilitate in Targu Neamt anul trecut, dupa cum rezulta din raportul de activitate al primarului Daniel Harpa, pentru anul 2021.

In total, peste 3 km de strazi au fost modernizate, acestea fiind cuprinse intr-un prim lot, urmand ca si in acest an, sa fie reabilitate o serie de strazi: Gh.Lazăr-276 m, Gh.Asachi – 126 m, Fdt.Ceahlău- 128 m, Fdt. Dorobanți- 80m, Fdt M.Viteazu -78 m, Fdt.Viilor-144 m, Str.Viitorului – 180m, Fdt.Fierari – 88m, Str.Popa Șapcă-256m, Str.Batalion -563m, Str.Garoafelor- 505m, Str.Păstorului-220m, Slt.Câmpeanu-601m , sunt strazile pe care s-a intervenit anul trecut cu fonduri dintr-un imprumut bancar.

11 străzi sunt modernizate/finalizate, pe str.Garoafelor mai sunt de executat remedieri la suprafața carosabilă, iar pe str.Viitorului sunt in curs amenajări de trotuare.

Tot anul trecut, s-au turnat covoare asfaltice pe străzile Caprioarei, Nucilor, Cuza-Voda (acces bloc L1) si s-au facut lucrari de plombare pe străzile Cuza-Voda, Castanilor, Mihai Viteazu, BP Hasdeu, Aleea Eternitatii, 9 Mai, Ing. Serafim Lungu, Panazol, Aleea Zimbrului, Progresului, Aleea Targului.

De la sfârșitul lunii octombrie 2021,pe strada Băile Oglinzi au loc lucrări de modernizare a drumului care duce spre fosta staţiune Băile Oglinzi.

Investiția constă în reabilitarea drumului judeţean 157C ce duce spre staţiunea Oglinzi (3 km).

Lucrările constau în realizarea carosabilului în lăţime de 6 metri, a unei rigole carosabile (şanţ betonat) la nivelul asfaltului pentru preluarea apelor pluviale de pe carosabil şi de pe trotuar. Aceste lucrări se efectuează pe partea dreaptă a drumului pe direcția spre fosta staţiune. Pe partea stângă de carosabil se va amenaja o pistă pentru biciclete ce va avea o lăţime de 2 metri. De asemenea vor fi amenajate rigole carosabile pe ambele părţi ale drumului.   Valoarea investiţiei este de aproximativ 2 milioane de lei.

Investiţia este realizată de către Consiliul Judeţean Neamţ la solicitarea Primăriei orașului Târgu-Neamț.

Pe langa investitiile in infrastructura, in Targu Neamt sunt in plina desfasurare si aproape de finalizare, lucrarii pe investitii din fonduri UE privind dezvoltarea turismului, incepute in anii precedenti.

Pol de creștere și dezvoltare urbană sub Cetatea Neamțului. Unul dintre cele mai ambițioase proiecte din Neamț

În anul 2021 am făcut toate eforturile ce țin de administrația locală să ducem la bun sfârșit proiectele începute, urmărind un program investițional axat pe multiple direcții de acțiune. Astfel, am investit în infrastructura rutieră, sanitară, educațională, în spații verzi, agrement, cultură, servicii sociale, etc.

  Am inițiat noi proiecte prioritare pentru comunitatea locală. Atragerea de fonduri europene în vederea dezvoltării orașului este unul din obiectivele principale ale Primăriei orașului Târgu-Neamț. Banii europeni constituie motorul dezvoltării, deoarece investițiile realizate contribuie la creșterea calității vieții, dezvoltă infrastructura necesară pentru cetățenii orașului, pentru investitori și turiști. Cu cât există mai mulți bani europeni atrași, cu atât există proiecte care schimbă fața unui oraș.

  Am încercat să construim lucrurile pe termen lung și de calitate, indiferent de provocările sau greutățile întâmpinate. Acolo unde există perseverență și determinare, reușita trebuie să vină și ea la un moment dat.

  Am depus proiecte pe toate domeniile, de unde să putem primi finanțare. Și am reușit!”, declară primarul Daniel Harpa.

I.C. (sursa: Raport de activitate al primarului Danile Harpa pentru anul 2021)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.