8 șoferi de camioane din Neamț și Iași, au fost reținuți apoi puși sub control judiciar, după ce au furat motorină de peste 30.000 de euro. Cei 8 erau angajați ai unei firme de transport combustibili. Doi dintre ei eu fost prinși în flagrant. ”La data de 7 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț, cu sprijinul celor din cadrul Biroului Ordine Publică și Biroului Rutier Roman, au pus în executare un număr de 10 mandate de percheziție domiciliară, în județele Iași și Neamț. Două persoane au fost depistate în flagrant delict, încercând să sustragă combustibil.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că în perioada martie 2022 – iulie 2023, 8 persoane, cu vârste cuprinse între 36 și 57 de ani, din județele Neamț și Iași, șoferi în cadrul unei societăți comerciale, ar fi efectuat mai multe transporturi de combustibil de proveniență petrolieră, de la depozite centrale către pompe de distribuție cu amănuntul.

Cu prilejul transportului, în perioada amintită, cele 8 persoane ar fi sustras combustibil, în repetate rânduri, creând societății un prejudiciu de peste 175.000 lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe terminale mobile și combustibil susceptibil a fi sustras.

În cadrul acțiunii, au fost puse în executare 8 de mandate de aducere.

La data de 7 septembrie a.c. polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț au depistat în flagrant, în curtea unei societăți, de pe raza municipiului Roman, doi bărbați cu vârste de 48, respectiv 57 de ani, din județele Iași și Neamț, în timp ce sustrăgeau dintr-un ansamblul auto cantitatea de aproximativ 200 litri de motorină.

La data de 7 septembrie a.c., în urma administrării materialului probator, cele 8 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, fiind bănuite de comiterea infracțiunilor de delapidare.

La data de 8 septembrie a.c., persoanele în cauză a fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, față de aceastea fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române”, se arată într-un comunicat IPJ Neamț.

I.C.

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.