Actualizare stire- 26 septembrie: Vezi AICI Video- 200 de bicicliști au participat la prima ediție ”Gîrcina Bike Tour”

Stirea initiala: Primaria Gîrcina demareaza un proiect ambitios al primarului Mihai Gontaru: ”Gârcina Bike Tour”. Iubitorii de plimbari cu bicicleta prin natura, sunt asteptati duminica, 26 septembrie, la Baza sportiva din Oprișeni- Gîrcina, de unde la ora 13, se va pleca pe un traseu de aproximativ 10 kilometri, cu linia de finish la Cuiejdi, in Poiana Ponor, locul de unde incepe traseul catre Lacul Cuiejdel, unul dintre cele mai cunoscute locuri din judetul Neamt.

Evenimentul se adresează tuturor celor care deţin o bicicletă, își doresc să descopere noi trasee, vor să facă parte din comunitate iubitorilor cicloturismului, iubesc natura și o respectă. ”Vă invităm duminică, 26 septembrie 2021, la o tură cu bicicleta pe traseul Dragoș Vodă, Baza Sportivă Oprișeni și sosire în Poiana Ponor, de unde începe traseul spre Lacul Cuiejdel. Așteptăm toate persoanele doritoare de o plimbare cu bicicleta în aer liber din Gârcina, Piatra Neamț și din localitățile învecinate.

Primăria Gârcina își propune în acest fel să pună în evidență peisaje din zonă, și cea mai importantă atracție turistică, lacul Cuejdel. În același timp aceste prime acțiuni sunt menite să pună bazee unei rețele de trasee cicloturistice care ar urma să interconecteze satele comunei Gârcina și să conecteze municipiul Piatra-Neamț de comuna Gârcina”, spune primarul Mihai Gontaru.

Traseul care va fi parcurs duminica este este de nivel mediu ca grad de dificultate, potrivit atat pentru începători cât și pentru cei cu experiență. Durata traseului este de aproximativ 3 ore si strabate atât zone de pădure cât și de șosea. Nu are porțiuni tehnice deosebite sau pericole, astfel că este mai mult decat potrivit pentru o plimbare de weekend pentru cei obișnuiți cu ieșirile pe bicicletă.

Participarea este absolut gratuita, iar bicilistii nu au de facut decat sa-si asigure echipamentul de protectie necesar, avand in vedere ca fac deplasarea pe raspunderea lor.

La locul de sosire, Primaria Gîrcina a pregatit si o surpriza. Participantii vor fi asteptati u preparate culinare gatite la fata locului, de un producator local din Gîrcina.

Vă invităm să descoperiți Gârcina în decorul fascinant ale culorilor de toamnă. Vom pedala într-una dintre cele mai pitoreşti zone de lânga Piatra-Neamț, prin pădurea ce prinde culori tomnatice, prin poieni întinse pe culmi domoale, mărginite în depărtări de crestele semeţe ale munţilor Munții Stânișoarei. Tura se adresează tuturor celor care deţin o bicicletă, își doresc să descopere noi trasee, vor să facă partea din comunitate iubitorilor cicloturismului, iubesc natura și o respectă”, mai transmite primarul Mihai Gontaru.

I.C.

 

 

DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.